Lagbanner
QPR-truppen 2007/2008 - mittfältarna
Gareth Ainsworth - ofta skadad kantspringare

QPR-truppen 2007/2008 - mittfältarna

Redaktionen fortsätter att studera säsongens Rangersmannskap - nu är turen kommen till mittfältarna!

Redaktionen fortsätter här sin granskning och går nu igenom vårt mittfält där ju Lee Cook lämnat ett stort tomrum efter sig då han gick till lokalkonkurrenten Fulham för ett par veckor sedan: 

MITTFÄLTARE

0 Tommy Doherty

”Doc” kom till Rangers under sommaren 2005 från Bristol City och gjorde inledningsvis bra ifrån sig men sedan gick det sämre och när Gary Waddock tog över på våren 2006 så lånades Doherty ut till Yeovil där han bums blev skadad. En ny utlåning till Wycombe följde och enligt rapporterna så vill klubben köpa loss ”Doc”, en blindtarmsoperation har dock gjort att klubben skjuter på sitt beslut. Jag tror inte att Doherty kommer göra några Rangersframträdanden i år!

7 Adam Bolder

Bolder kom i januari 2007 och gjorde succé direkt. Spelaren handplockades av f d Derbymanagern John Gregory och nådde framgång direkt med sitt fysiska spel. När Marc Bircham och Steve Lomas inte längre är kvar så är Adam B vår mest ”fysiske” innermittfältare och lär behövas i ett tufft seriespel.

11 Gareth Ainsworth
 
Kantspringaren Ainsworth är tyvärr ofta skadeförföljd och drabbades av två längre skador under den gångna säsongen, trots det hann han spela 18 matcher och gjorde ett mål. Kan tänkas få större ansvar nu när Cook inte längre finns kvar i klubben.

14 Martin Rowlands 

”Rowly” var vår bäste spelare under sin första säsong i QPR, 2003-2004 men har därefter inte riktigt kunnat upprepa de nivåer han nådde då. Trots allt blev det 10 mål förra säsongen och han är också ett bra vapen på frisparkar samt vår mest naturlige straffskytt efter Kevin Gallens exit. Kan spela på båda kanterna!

17 Ben Sahar 

Den inlånade israeliske landslagsmannen presenterade sig direkt den gångna helgen genom att sänka Fulham med två mål. Sahar är en riktigt lovande spelare och det är fantastiskt kul att QPR får möjligheten att låna honom. Är egentligen striker men kan också spela offensiv mittfältare.

19 Simon Walton 

Stackars Walton bröt benet i sin första match i QPR-tröjan och nu väntar några månaders konvalescens för Charltonförvärvet. Walton är annars en mycket lovande spelare och Charltonfansen på Svenska Fans var inte alls nöjda med att han såldes. Waltons favoritposition är innermittfältare men kan också husera i försvaret om det behövs.

20 Keiron St Aimie 

Den unge mittfältaren skrev på sitt första professionella kontrakt då han ritade på för Rangers i somras. Han ingick i truppen när vi spelade borta mot Wolves i våras men var tidigare under säsongen skadedrabbad. Kanske kan vi få se mer av honom under året?

23 Stefan Bailey 

Bailey var en av våra mest lovande spelare för några år sedan men har därefter delvis avstannat i sin utveckling. Bailey är en tuff spelare med ett bra närkampsspel som helst spelare inner-mitt. Han gjorde 13 matcher förra säsongen varav 10 från start (alla turneringar inräknade) men förhoppningsvis tar han för sig mer kommande säsong.

29 Nick Ward 

Den unge australiensaren lyckades inte övertyga förra säsongen och lånades sedermera ut till Brighton. Han har fått göra några inhopp under försäsongen men det är tveksamt om han ingår i John Gregorys planer på allvar. Ward är yttermittfältare och får väl där slåss med Rowlands och Ainsworth om platserna.

Sedan förra säsongen har Lee Cook, Marc Bircham, Kevin Gallen och Steve Lomas lämnat QPR!

Fredrik Montgomery2007-08-08 12:27:00
Author

Fler artiklar om QPR