Bristol City-QPR 2-2 (1-1)
Gregory - "Helt ok med en poäng i premiären"

Damien Stewart poängräddare för QPR i seriepremiären - Rangers kvitterade på övertid.

QPR lyckades rädda en poäng i seriepremiären borta mot nykomlingen Bristol City, slutet av matchen blev riktigt dramatiskt med ett sent 2-1-mål av hemmalaget som dock kvitterades av Damien Stewart innan domaren blåste för full tid. En förlust för de tvärrandiga hade dock inte varit rättvis då man hade mycket av spelet i den andra halvleken, bl a träffade Martin Rowlands målramen två gånger. En poäng på bortaplan mot en hungrig nykomling är dock klart godkänt och QPR kan nu spela lite mer avslappat i kommande hemmamatch än vad som hade varit fallet vid en förlust.

Mer än 1900 Rangersfans hade gjort resan till Ashton Gate, imponerande! De fick se John Gregory ge de nya spelarna Danny Nardiello och John Curtis chansen från start, Curtis tog plats i backlinjen tillsammans med Rehman, Stewart och Mancienne. På mitten flankerades Bolder och Bailey av Martin Rowlands och Stefan Moore medan Nardiello fick sällskap av Dexter Blackstock på topp. Nye unge anfallaren Sahar hade tidigare under dagen insjuknat i något som lär vara en blindtarmsinflammation.

Hemmalaget inledde starkt och bl a hade gamle QPR-trialisten Showunmi en bra nick som dock Camp var med på noterna på. Mancienne fick ideligen rensa undan farliga Bristol-inlägg och under de första 10 minuterna var det bara City för hela slanten.

I den 12:e minuten så vaskade de tvärrandiga fram sin första riktiga målchans när Nardiello chippade bollen över målet men Bristol svarade med en giftig chans från Elliot som dundrade på med ett vasst skott, som tur var gick bollen vid sidan av målet.

I den 30:e minuten sköt Rowlands och tvingade Bristol Citys målvakt Basso till en snygg räddning men det var ändå City som två minuter senare tog ledningen i matchen. Curtis tappade markering och Johnson sköt ett skott som Camp inte kunde hålla, 1-0!

Rangers replikerade omedelbart, det var Blackstock som höll sig framme på en till synes för lös chipp från Curtis, Basso missbedömde dock situationen fullständigt och Dexter kunde lyfta bollen över honom, 1-1.

QPR avslutade halvleken bra och kanske borde haft en straff då Bristol-försvararen Carey såg ut att ta med handen i straffområdet, domaren Stroud viftade dock avvärjande och resultatet av det hela blev endast en varning på Nardiello för protest.

Basso, som skadat sig i samband med 1-1-målet byttes ut i halvtid och in kom Citys reservkeeper Henderson. Trundle i hemmalaget hade halvlekens första chans då han fick bollen i ett bra läge i den 49:e minuten, Camp räddade dock snyggt. QPR kontrade dock och Rowlands sköt ett skott från vänsterflanken som träffade klockrent i stolpen.

I den 59:e minuten satte Gregory in nyinlånade Ephraim istället för Nardiello och minuterna senare var det Blackstocks tur att bytas ut med en höftskada, hoppas bara den inte är allvarlig för då har vi redan ett akut skadeproblem i anfallet. In kom i alla fall Marc Nygaard vilket inte alla av bortasupportrarna var helt nöjda med.

Martin Rowlands gjorde en mycket bra andra halvlek och i mitten av halvleken dundrade han ett skott i ribbans underkant, lite otur för ”Rowly” att utdelningen uteblev helt denna dag.

Matchens slutskede blev mycket dramatiskt. Murray gjorde först 2-1 till hemmalaget i den 90:e minuten, matchen kändes nu förlorad men Rangers hade inte givit upp. Martin Rowlands slog en fin frispark in mot City-målet, Nygaard nickade den vidare till Stewart som inte hade några problem att förpassa den in i det övergivna City-målet, 2-2 och stort jubel på bortasektionen!

Det var en kämpapoäng som de tvärrandiga tog men faktum är att QPR var minst lika bra som Bristol City och en förlust på Ashton Gate hade inte varit helt rättvis. Martin Rowlands gjorde ett strålande jobb på mitten och var ett ständigt orosmoment för hemmaförsvaret, han kan bli en viktig spelare för oss framöver. Blackstock håller sig framme påpassligt och jag blir inte förvånad om han gör över 20 mål i år, grabben har klass!

John Gregory var nöjd efteråt och även om han menade att QPR borde vunnit så pekade han på svårigheten att möta en nykomling i en premiär, en poäng är då ett klart godkänt. resultat

Hemmaderby i cupen mot Orient på tisdag följs upp av hemma-ligapremiär mot Cardiff på lördag. Vågar vi hoppas på 6 poäng på de två matcherna?