QPR-Cardiff 0-2 (0-1)

Rangers föll i hemmapremiären - mycket att förbättra i försvarsspelet.

Redaktionen ber om ursäkt för den försenade matchrapporten!

---

Mitt i alla rykten om uppköp och finansieringar så begick QPR hemmapremiär i lördags och det gick väl sådär kan man väl säga. Efter 5 raka hemmasegrar mot play-off-antagonisten från 2003, Cardiff så blev det tillslut en förlust och ingen kunde protestera mot walesarnas 2-0-viktoria. Cardiff var helt enkelt det bättre laget och Rangers lär behöva lite nya miljoner för att förstärka spelartruppen om det inte skall bli degraderingskamp fram emot vårkanten.

John Gregory gjorde en förändring jämfört med det lag som tog en pinne borta mot Bristol City, Hogan Ephraim ersatte Stefan Bailey, i övrigt var uppställningen oförändrad. I Cardiffs 16-mannatrupp fanns varken Robbie Fowler eller Jimmy Floyd Hasselbaink med, lite underligt med tanke på de båda nyförvärvens namnkunnighet, däremot kunde QPR-fansen hälsa en gammal bekant, Trevor Sinclair, välkommen tillbaka till Loftus Road. Vem minns inte Sinclairs bicycleta-drömmål från 1997, för er som inte sett det, sök på "Trevor Sinclair" på Youtube så hittar ni en sjuttioelva klipp med ett av tidernas snyggaste mål.

Well, QPR inledde vasst och det var framför allt Nardiello som oroade framför Cardiffs mål men bortalagets Parry hade också en bra möjlighet efter ca 15 minuters spel då hans skott dock räddades av Camp.

I mitten av halvleken kunde QPR ha fått straff, Nardiello och Blackstock sågade sig igenom Cardiffs försvar och när Nardiello slog in bollen mot straffområdet så var försvararen Glenn Loovens hand misstänkt nära bollen, domaren Joslin vinkade dock avvärjande.

Cardiff vaskade nu fram ett gäng bra chanser, Capialdi hade en vass frispark som Camp räddade och Sinclair sköt på volley mitt framför målet men Camp var rätt placerad. ”Campo” kunde dock inte göra något på Cardiffs ledningsmål minuten efteråt, Sinclair slog en hörna som Parry skarvade till en fristående MacLean som enkelt kunde sätta 1-0. Minuten senare var samme McLean nära att göra 2-0 men nu nickade han över. Ett andra Cardiffmål var också nära med 4 minuters spel kvar av den första halvleken, MacLean och Sinclair var plötsligt helt fria i mitten, den f d QPR-spelaren Sinclair avslutade men skottet gick tätt utanför Camps högra stolpe.

Rangers rivstartade i den andra halvleken då Moore först hade ett bra skott just utanför varpå Nardiello sånär kvitterade då han efter 56 minuten blev helt ren med Cardiffs målis Turnbull som dock lyckades freda sitt mål. 2 minuter senare avgjordes matchen dock definitivt då McPhails cross möttes perfekt av Parry som nickade in 2-0 bakom en maktlös Camp. Svagt försvarsspel av QPR som inte lyckades skapa något av värde under slutet av matchen, gästerna från Wales kunde relativt enkelt hålla undan trots att Gregory provade med att byta in såväl Marc Nygaard som Nick Ward i ett försök att öka trycket framåt.

Rapporter på vårt forum vittnar om att QPR gjorde en av sina sämre insatser och säsongsinledningen lämnar mycket i övrigt att önska, 2 förluster och 1 oavgjord mot ett inte alltför svårt motstånd skrämmer knappast kommande motståndare. Framför allt är det bakåt det brister, Mancienne och Stewart håller måttet men Rehman och Curtis visar upp ömsom vin, ömsom vatten och det håller inte på denna nivå.

På lördag väntar Burnley i ligan men som ni alla vet så stundar nästan viktigare saker i W12. Inom några dagar kan klubbens ekonomi för lång tid framöver vara säkrad, vi håller tummarna för att de nya investerarna snart är på plats, det är det bästa som kan hända Queens Park Rangers FC just nu!