Lagbanner

Inför QPR-Southampton

I skuggan av Ray Jones bortgång och maktövertagande - viktig match för QPR

QPR:s möte med Southampton spelas i skuggan av såväl Ray Jones tragiska dödsfall förra lördagen som det troliga maktskiftet i klubben. Den unge anfallarens minne har redan hedrats under veckans gång men lördagens tillställning blir kulmen på detta. Samtliga hemmaspelare kommer bära tröjor med Jones namn på, innan matchen kommer det inte att hållas en tyst minut utan istället en 1 minut lång applåd, detta efter önskemål från Jones familj. Matchprogrammet har helt gjorts om och omslaget pryds av en bild med Jones, inne i programmet uttalar sig spelare, ledare och andra om den unge anfallarens karriär.

Samtidigt som klubben mer eller mindre befunnit sig i ett chocktillstånd efter lördagens dödsbesked så har tunga medier som BBC och The Guardian rapporterat om att Flavio Briatore (samt ev. Bernie Ecclestones) övertagande av klubben nu mer eller mindre är klart, dock har klubben inte bekräftat något officiellt. Det kan möjlighen vara så att man vill vänta in lördagens match för att inte låta ett offentliggörande överskugga hyllningarna av Jones eller så är det så att allt helt enkelt inte är klart. Köpet av Sheffield Uniteds mittfältare Leigertwood indikerar dock i sig att affären är i hamn, med QPR:s nuvarande ekonomiska situation är det inte troligt att man annars skulle ha köpt nya spelare.

Southampton förlorade de 2 första ligamatcherna men förra veckan lyckades man vinna hemmapremiären mot Stoke med 3-2. Laget har en respektingivande uppställning, åtminstone på papperet, med spelare som Kelvin Davies, Rudi Skacel och Grzegorz Rasiak samt namnkunnige tränaren George Burley vid rodret men ännu har man inte visat upp ett spel som skulle kunna räcka till Premier League-spel i vår. Alexander Östlund är fortfarande kvar i klubben men har hittils under säsongen inte haft en ordinarie plats. Klubben värvade också in 2 nya spelare i veckan, Stern John och Jason Euell vilket visar att man knappast lär nöja sig med annat än en topplacering i år. Skacel är nu skadad liksom kaptenen Claus Lundekvam, annars är Saints ordinarie. Att notera är att Inigo Idiakez ju tillhör klubben, spanjoren gjorde en sejour i QPR i våras.

För Rangers blir det givetvis en speciell match men det bästa sättet att hylla Jones på är att ge allt för honom och ta 3 poäng i matchen. Jag har en känsla av att spelarna kommer sälja sig dyrt i eftermiddag, det gäller bara att koncentrera sig maximalt på uppgiften och inte på det som händer runt matchen. Chris Barker är spelbar efter att ha varit avstängd i säsongsinledningen, tveksamheter råder dock för Pat Kanyuka och Gareth Ainsworth. Ben Sahar har återupptagit träningen men har ännu några veckor kvar till comeback.

Jag hoppas och tror på 3 poäng idag, det vore det bästa sättet att hedra Ray Jones på man man skall också ha stor respekt för Southamptons förmåga, det är ett lag med en hög potential och QPR måste göra en helgjuten insats för att kunna bärga en seger mot ”Saints”.

Tippade laguppställningar:
QPR:
Camp
Bignot-Stewart-Mancienne-Curtis
Rowlands-Ephraim-Bolder-Moore
Nardiello-Blackstock

Southampton:
Davis
Östlund-Thomas-Makin-Wright
Dyer-Viafara-Safri-Surman
Rasiak-Wright-Philips

Fredrik Montgomery2007-09-01 09:50:00
Author

Fler artiklar om QPR