Lagbanner
Inför QPR-Plymouth

Inför QPR-Plymouth

Dags för första segern för Rangers mot gamle tränarens lag.

QPR ställs mot Plymouth Argyle imorgon tisdag i en match där det är tänkt att ”Superhoops” skall plocka säsongens första 3-poängare. Förre QPR-tränaren Ian Holloway har dock säkerligen andra planer för mötet lagen emellan och en extra krydda i matchen är Holloways självbiografi som just landat på bokhandelsdiskarna. I boken berättar ”Olly” om hur han fick höra om att han mer eller mindre fått sparken av Gianni Paladini via Leeds dåvarande ordförande Ken Bates just innan lagens möte på Elland Road. Detta och mycket annat finns att läsa i boken som säkert också innehåller annat ”sprängstoff” med QPR-intresse.

De tvärrandiga räddade en poäng på Walkers Stadium i lördags och med lite tur kunde man faktiskt ha fått med sig alla 3 pinnarna från matchen. Mikele Leigertwoods mål var en sensation i sig, att ”Leggy” hittar nätmaskorna hör inte till vanligheterna men nu fick han på en riktig pärla och den ”stulna” poängen kan visa sig vara en riktig injektion för självförtroendet. Nu gäller det dock att följa upp med en seger, en-poängare kommer man inte långt med i tabellbotten.

6 poång på 5 matcher för Plymouth är en förhållandevis skral utdelning för ett lag som har siktet högt inställt i år. Efter den inledande segern borta mot Hull, 3-2 så har det inte blivit någon seger undantaget i Ligacupen där man slog ut Doncaster, nu väntar dock ett svårt bortamöte mot West Ham i nästa omgång. Hos ”Argyle” är endast inlånade försvararen Larrys Mabiata satt ur spel på grund av en knäskada och Rangers bör framför allt se upp med anfallaren Ebanks-Blake som redan sparkat in 4 mål denna säsong. Intressant också att se konstatera att yttern och TV-tyckaren Bojan Djordjc faktiskt fick spela en halvlek i Plymouths möte med Cardiff och fick också beröm av ”Olly” efter matchen. Djordjic ersatte en sliten Peter Halmosi som hade spelat 2 tuffa matcher med det ungerska landslaget, frågan är dock om Bojan inte är tillbaka på bänken imorgon kväll..

Ingen Rangersspelare drog på sig några nya skador i lördagsmatchen och glädjande är också att Gareth Ainsworth är på väg tillbaka efter sin skada. Michael Mancienne, som missade Leicestermatchen på grund av ont i ryggen kan förhoppningsvis också spela mot Plymouth och om han är fit så tar han säkerligen också plats i backlinjen från start. Danny Cullip lär också få spela, sen är det svårare att sia om försvaret där varken Stewart eller Rehman gjorde någon höjdarinsats mot ”Foxes”, kanske öppnar det upp för Sampsa Timoska.

2 raka hemmamatcher, Plymouth och Watford bör ge minst 4 poäng för att de tvärrandiga skall kunna lyfta från bottenskiktet men det blir tufft. Jag hoppas dock och tror att den erövrade poängen från i lördags kan ge laget den boost man behöver för att kunna slå Plymouth och kravla sig uppåt i tabellen. Tipset går denna igång i positiv riktning, vi vinner med 2-0 efter mål av Blackstock och Rowlands, det senare på straff!

Uuuu Rrrrrs!

---

Tippade laguppställningar:
QPR:
Camp
Mancienne-Cullip-Stewart-Barker
Rowlands-Bolder-Leigertwood-Moore
Blackstock-Nardiello

Plymouth:
McCormick
Connolly-Timar-Sawyer-Seip
Buzsaky-Halmosi-Nalis-Norris
Fallon-Ebanks-Blake

Fredrik Montgomery2007-09-17 22:41:00
Author

Fler artiklar om QPR