Lagbanner

QPR-Plymouth 0-2 (0-0)

Men för h-e!

Det kan väl inte ha undgått någon med intresse för QPR att det totalt åt skogen ytterligare en gång när QPR i går skulle ta säsongens första trepoängare hemma mot Plymouth. 

Trots en hyfsad inledning och en nick i ribban av Danny Nardiello i den första halvleken så trillade det in två bollar bakom Lee Camp under andra halvleks första tjugo minuter. En knapp halvtimme och en ribbträff senare blåste domare Marriner av matchen och spekulationerna om att John Greogry skulle kickas ut av nya ägarna Ecclestone och Briatore var i gång. Jag är förkyld och trött och tänker inte skriva mer om felpassningar, missade målchanser eller försvarstabbar utan konstaterar bara att vi losade med 2-0.

MATCHFAKTA

Mål
0-1 Halmosi (49)
0-2 Norris (62)

Varningar
Plymouth: Siep , Timar

QPR: Camp - Rehman (Bignot 58), Cullip, Stewart, Barker -  Moore (Ephraim 58), Bolder, Leigertwood, Rowlands - Nardiello (Sahar 81), Blackstock. Ej använda avbytare: Cole (mv), Curtis.

Plymouth: McCormick, Connolly, Nalis, Timar, Norris, Buzsaky, Ebanks-Blake, Hayles (Hodges 90), Halmosi, Sawyer, Seip. Ej använda avbytare: Larrieu (mv), Chadwick, Doumbe, Fallon.

Domare: A Marriner
Publik:: 10 850

Någonting står inte rätt till i QPR. Övertaganden är visserligen inte något man gör i en handvändning, men varför blev det inte klart innan transferfönstret stängde? Den enda spelare vi fick tag på var en relativt okänd kille - Mikele Leigertwood - från Sheffield United för 900.000 pund, som redan på förhand var utdömd av många för att fansen på Bramall Lane inte gillade honom. Det kan inte vara lätt för honom att komma in så här och jag hoppas att han blir en bra tillgång under säsongen.

Många ifrågasätter också John Gregorys laguttagning, främst i försvaret. Okej, nu var Michael Mancienne skadad för andra matchen i rad, varför JG var tvungen att slänga in formsvage Damion Stewart i laget igen. Tvungen? Ja, Dominic Shimmin provspelade med Swindons reservlag i går... På reservbänken återfanns både Marcus Bignot, som hyllades av  JG i våras och nyförvärvet John Curtis. I stället startade återigen Zesh Rehman på högerbacken, vilket inte kan leda till annat är frustration när det inte går bra för laget.

Även på mittfältet ser det stabbigt ut. Många är överens om att nye Leigertwood skulle vara en hyfsad spelare i Championship, om han hade spelat mittback vill säga. Adam Bolder, som imponerade efter sin flytt från Derby i våras och under sommaren tilldelades kaptensbindeln kommer ingenvart i sitt spel. Martin Rowlands sköter sig förvisso bra, men att som högerfotad spelare ersätta Lee Cook på vänsterkanten är inte den lättaste uppgift en QPR-spelare kan ha.

Mittfältet i går kompletterades ännu en gång av en spelare som spelas på fel position. Stefan Moore var en flopp som anfallare och hittils är det minst lika illa när han används som högerytter. Moore står hos fansen i nästan lika låg kurs som tidigare nämnde Rehman och det faktum att dessa spelarna är ordinarie ökar bara fansens misstro mot Gregory.

I anfallet ser det trots att målen uteblir ganska hyfsat ut. Dexter Blackstock var visserligen inte bra i går kväll och Ben Sahar är inte fulltränade efter sin blindtarmsoperation. Danny Nardiello fick däremot beröm för sitt uppoffrande spel och felet verkar inte vara anfallarna i sig utan bristen på support från mittfältet.

Vad skall man då göra för att få rätsida på laget? Transferfönstret är stängt och Premier League-lagen har börjat ta bra betalt för att låna ut sina spelare. Bredden i truppen är inte heller den bästa även om det enligt fansen finns spelare i truppen som borde få en chans då det just nu inte kan bli mycket sämre. Det går inte många dagar på de stora forumen utan att det skapas en "Where is Timoska"-tråd eller att någon som följer de yngre spelarna frågar om det inte är på tiden att ge Shabazz Baidoo eller Kieron St. Aimie en chans. För någon vecka sedan förlängdes dessutom lånet av West Hams ytter Hogan Ephraim, men trots en bra insats i reservlaget förra veckan har han fått inleda de två senaste matcherna som avbytare.

Personligen tycker jag inte att man skall kicka tränare till höger och vänster, men någonting måste göras. Att plocka in en före detta storspelare som ny manager kanske ökar intresset för laget, men hur reagerar en sån manager på det spelarmaterial han kommer att förfoga över när det dessutom är tre och en halvmånad till han kan börja handla in sina egna lirare?

Många i England skriver att de gärna ser Paul Jewell, som tagit Bradford och Wigan till högsta serien trots begränsade resurser, som ny manager. Det låter inte dumt, men är detta en manager som herrar Briatore och Ecclestone någonsin hört talas om?

Gregory har nu ett par dagar på sig att få spelarna motiverade till lördagens match mot Watford. Han måste lyckas med detta, annars ligger både han och QPR väldigt illa till!

Simon Ståål2007-09-19 22:55:00
Author

Fler artiklar om QPR