Brentford U18-QPR U18 1-3
Juniorlaget inledde cupens gruppspel med att bortabesegra Brentford med 3-1.

Juniorlaget inledde cupens gruppspel med seger.

Bara tre omgångar in på juniorlagets ligaspel görs nu ett en och halv månad långt uppehåll för att genomföra gruppspelet i Youth Alliance Cup. QPR inledde på lördagen borta mot Brentford och kunde ganska komfortabelt vinna med 3-1.

Rangers chockstartade och redan efter fyrtio sekunders spel kunde anfallaren James Folkes peta in Romone Roses inlägg från högerkanten.

Bara en minut senare hade QPR chansen att dubbla sin ledning då ett långskott från Rose smet strax utanför stolpen.

Steve Browns lag fortsatte att dominera den första halvleken och hemmalaget testade bara Reece Crowther i QPR-målet en gång under den första halvtimmen.

Tio minuter innan paus hade Folkes en bra chans att göra sitt andra mål, men hemmaförsvaret kunde blockera hans skott. Bollen hamnade hos Matt O'Brien, som från straffområdet prickade stolpen.

Fem minuter senare samspelade Folkes och Rose snyggt, men den sistnämndes avslut gick rakt på Brentfords målvakt.

Det verkade bara vara en tidsfråga innan QPR skulle utöka sin ledning och därför var det inte särskilt rättvist när Brentford i stället kunde kontra in en kvittering några minuter innan pausen efter att QPR försvaret inte fått stopp på en framstormande motståndare som kunde skjuta otagbart förbi Crowther.

Några hårda ord om försvarsspelet från Brown i halvtid gjorde dock susen och ett par minuter in på den andra halvleken kunde QPR återta ledningen då Antonio German fick fullträff från 20 meter och satte 2-1 bakom en chanslös hemmakeeper.

Rangers fortsatte att kontrollera spelet och Rose och Folkes hade varsin bra chans innan Rose slutligen kunde avgöra matchen en kvart före slusignalen. Rose snodde bollen framför fötterna på en hemmaförsvarare och rullade kyligt in 3-1 under den utrusande målvakten.

Överlag var Steve Brown nöjd med lagets insats under matchen, men han påpekade att laget fortfarande kan bli mer effektiva framför mål och avgöra matcherna tidigare.

Juniorlaget fortsätter sitt cupspel på lördag på Luton kommer på besök till Harlington.