Vilken fem-etta, QPR!

Rangers utklassade av West Bromwich och fast förankrade på jumboplatsen - hur länge blir John Gregory kvar?

QPR och TV-matcher brukar inte vara en bra kombination, man går oftast till puben eller var man nu skall se matchen med oro i magen och ofta är den befogad. Känslan var idag densamma inför de tvärrandigas möte med West Bromwich Albion men denna gång blev verkligheten till och med värre än farhågorna..

Rangers, som efter två raka Sheffield Wednesday-segrar hade åkt ner på jumboplatsen, tvingades avvara Danny Nardiello och Sampsa Timoska vilket innebar att John Gregory fick sätta in Ben Sahar och den osäkre Zesh Rehman istället och redan där anade man oråd.. Mikele Leigertwood var ju avstängd vilket innebar att Stefan Moore fick chansen på sin kant. WBA har en namnkunnig trupp med Kevin Philips som den mest lysande stjärnan och han skulle ställa till det rejält för QPR denna eftermiddag.

”Baggies” inledde bäst och det var inte svårt att se i vilken ände av tabellen de båda lagen huserade. Lånet från ”Svennis” Manchester City Miller skapade oreda redan i den 8:e minuten då hans inlägg sånär nådde Philips, Damien Stewart lyckades dock få bort bollen. Minuten senare sköt Miller själv men Stewart var rätt placerad igen och styrde bort skottet. På en hörna mötte WBA:s Greening med pannan och bollen var på väg in över mållinjen då Martin Rowlands räddade på mållinjen men trots detta så var det bara en tidsfråga innan hemmalaget skulle spräcka nollan.

I den 17:e minuten tog sig Miller fram på kanten, rundade en stillastående Rehman varpå han skickade in bollen till en helt friställd Kevin Philips som hade den enklaste uppgiften i världen att rulla in 1-0 bakom Lee Camp.

Det hann inte gå mer än en minut innan det stod 2-0. Denna gång var det Philips som rullade fram bollen till Miller som i sin tur rullade bollen under Camp och matchen kändes redan nu avgjord.

Något oväntat reducerade QPR i den 24:e minuten, Martin Rowlands slog en frispark som Dexter Blackstock förlängde och där dök Gareth Ainsworth upp och rakade in reduceringen, skulle Rangers vakna till liv nu?  Målet gav i och för sig Rangers lite blodat tand och framför allt Ben Sahar visade fina intentioner framåt men tyvärr så var det bara tillfälligt. I den 40:e minuten slog Greening en fin passning till Philips som, helt ouppvaktad av Zesh Rehman, kunde skruva in 3-1 förbi Camp. Gregory bytte omedelbart ut Rehman efter målet och det var väl tur det så att han slapp bjuda på fler grodor.

Med lite tur kunde Rangers ha reducerat i den 49:e matchminuten då ett defensivt misstag av WBA:s backlinjen sånär friställde Sahar men det blev inget av chansen.

I den 57:e minuten kom 4-1-målet, Kevin Philips sköt först, Camp räddade och Danny Cullip nickade undan men inte bättre än att Koren fick tag i bollen och dundrade upp den i nättaket från nära håll och därmed försvann den sista gnuttan hopp om poäng för de för dagen svart-röda bortaspelarna. WBA gjorde ett liknande mål i den 65:e minuten då Rangersförsvaret återigen misslyckades med att rensa bort en ”Baggies”-hörna, 5-1 vilket dessutom borde varit 6-1 då Beatties mål på slutet felaktigt dömdes bort för offside.

Efter att ha sett Rangers i aktion så förstår man varför laget parkerar på den position man gör just nu. Försvarsspelet är under all kritik och det är endast Danny Cullip som håller måttet, övriga gör enkla misstag och mot ett lag som WBA så straffar sig sådant omedelbart. Jag har tillhört dem som har tyckt att Rehman då och då fått oförtjänt med kritik på forumet m.m men efter att ha sett honom i aktion idag så inser jag att han är en säkerhetsrisk utöver det vanliga. Damien Stewart blandar och ger och Barker är inte heller stabil, är ofta fel placerad och kommer därigenom på mellanhand. Det är i försvaret krisen är som mest akut, framåt så var det inte så illa, Gareth Ainsworth slet som ett djur på mitten och Sahar och Blackstock försökte göra vad de kunde med de få bollar som dök upp framåt.

Vad är oddsen på att John Gregory får kasta in handduken i veckan?, inte särskilt stora om jag får gissa. JG såg smått chockad ut under matchen men han vägrade skylla på sina spelare efter debaclet. ”Det enda positiva med matchen är att vi kan ställa allt till rätta redan om 3 dagar (då möter QPR Colchester hemma), Sheffield W inledde exempelvis uselt för att sen vinna två raka, det kan svänga fort i denna serie” menade JG som också berömde WBA och deras spel.

Frågan är hur stort tålamod de nya ägarna har med Gregory om resultaten fortsätter att utebli. Jag är ingen supporter av tränarbyten men om vi inte börjar vinna snart så måste något göras och i nuläget kan vi ju inte byta ut spelarna. På onsdag kan JG ha sista chansen att vända trenden, har han förmågan att göra det?