Lagbanner

QPR-Norwich 1-0 (0-0)

Supermodell i publiken - då vaknade QPR!

Lite drygt två månader efter att QPR vann genrepet mot Fulham med 2-1 och alla trodde på en hyfsad säsong så kom den första segern i ligan. Det QPR som under 90 minuter spelade ut Norwich är något vi väntat på väldigt länge.

Tillförordnade managern Mick Harford har vågat ändra i laget under de två matcher som han ansvarat för laget. Förändringarna han gjorde mot Colchester funkade offensivt, men defensivt var det sämre. Till mötet mot Norwich hade även detta ändrats och gästerna skapade inte många målchanser mot det lag som på de två senaste matcherna släppt in nio mål.

Den stora förändringen i försvaret var mittbackarna där Damion Stewart och nyligen inlånade Martin Cranie tog över efter Danny Cullip, som inte fanns med i matchtruppen, och Mikele Leigertwood, som var tillbaka på innermittfältet. Cranie visade sig vara precis det QPR hoppats på och likt Michael Mancienne höjde han Stewart med ett par snäpp.

Mittfältet var till tre fjärdedelar sig likt. Skillnaden var att Leigertwood ersatte Preston-lånet Jason Jarrett, som fick inleda på bänken. Även i anfallet gjordes en förändring då nyopererade Dexter Blackstock ersattes av Ben Sahar.

Vad som har hänt på träningsanläggningen Harlington den senaste veckan kan vi bara spekulera i. Men klart är att lånen av klasspelare som Rowan Wine och Martin Cranie tillför laget en hel del. Wine och Cranie är visserligen inte ordinarie i Premier League (det är därför vi har fått låna dem), men visst är de bra nog att få upp ett lag från botten av Championship.

Själva matchen har många som läser detta redan sett och det var länge sedan QPR gjorde så här bra i från sig i en TV-sänd match. 1-0 mot ett bottenlag låter visserligen inte överdrivet imponerande, men trots att målet kom på en tveksamt dömd straff så var QPR värda segern.

* Vine var ett konstant hot mot Norwich-försvaret och straffen han fick skulle kommit en kvart tidigare.

* Hogan Ephraim - vars lån från West Ham förlängts fram till den 6 november - visar trots att han spelar på fel kant att han är en framtida Premier League-spelare. Hoppas bara att West Ham inte fattar detta.

* Värvningen av Mikele Leigertwood sågs som tveksam av många, men i går gjorde han en riktigt bra match och trots att Adam Bolder var osynlig i offensiven så dominerade QPR på mittplan.

* Engelske U21-landslagsmannen Martin Cranie har spelat mot Manchester United i höst och fått goda betyg. Här kliver han in efter bara en handfull träningar med laget och gör så att man knappt saknade Michael Mancienne.

* Norwich målvakt David Marshall stod för ett antal bra räddningar och hade han bara varit i lite sämre form hade matchen varit avgjord långt innan tilläggstiden på 5 minuter och 40 sekunder för sex stycken byten börjat.

Matchfakta

1-0 Rowlands (67, str)

Varningar
QPR: Vine
Norwich: Dublin, Croft, Huckerby

QPR: 1.Lee Camp - 14.Martin Rowlands, 5.Damion Stewart, 33.Martin Cranie, 3.Chris Barker - 11.Gareth Ainsworth (16.Jason Jarrett 86), 7.Adam Bolder, 32.Mikele Leigertwood, 25.Hogan Ephraim (27.Sampsa Timoska 90) - 17.Ben Sahar (Stefan Moore 68), 26.Rowan Vine. Ej använda avbytare: 12.Jake Cole (mv), 2.Marcus Bignot

Norwich: 1.David Marshall - 2.Jon Otsemobor, 4.Jason Shackell, 9.Dion Dublin (15.Ian Murray 46), 3.Adam Drury - 7.Lee Croft, 20.Darel Russell, 25.Rossi Jarvis, 19.Simon Lappin (22.David Strihavka 63) - 35.Chris Martin (14.Chris Brown 76), 6.Darren Huckerby. Ej använda avbytare: 12.Matthew Gilks (mv), 11.Luke Chadwick.

Publik: 10 514
Domare: P Walton

Trots vinsten ligger QPR fortfarande sist i tabellen, men efter insatsen i går känns det nu som att det finns hopp igen.

En sak till: Med tanke på det kvinnliga sällskap som Flavio Briatore hade med sig till matchen i går måste en och annan tvärrandig spelare ha tänkt något i stil med att de inte hade råd att göra bort sig...

Simon Ståål2007-10-09 21:48:00
Author

Fler artiklar om QPR