Lagbanner

Inför QPR-Ipswich

Finns formen och passionen från förra matchen kvar?

QPR må ligga på jumboplatsen i Championship, men inför hemmamötet med Ipswich råder ändå optimism i W12.

QPRs senaste match innan landskampsuppehållet spelades mot Norwich för snart två veckor sedan och då fick vi för en gångs skull se QPR göra en bra match, trots att Sky Sports TV-kameror fanns på plats.

Under uppehållet förväntade de flesta sig att QPR skulle få klart med en ny manager, men beslutet dröjer och Mick Harford har fortfarande rollen som tillförordnad manager.

QPR

nder uppehållet har det kommit flera positiva besked från QPR-lägret. Michael Mancienne är tillbaka från sina skador och spelade en halvlek som högerback när reservlaget i tisdags vann mot Wycombe med 1-0 efter mål av Kieron St. Aimie. Vidare har inlånade Rowan Vine (Birmingham) i en intervju sagt sig vara intresserad av att förlänga sin låneperiod och West Ham-lånet Hogan Ephraim har antytt att han skulle överväga en permanent flytt till Loftus Road om QPR vill ha honom och West Ham går med på att sälja.

Vänsterbacken Chris Barker har genomgått en mindre hälseneoperation och skall vara spelklar igen. Förhoppningsvis innebär det att vi får se en snabbare och säkrare Barker än den halvskadade spelare som gett högeryttrar i Championship chansen att visa upp hela sitt register.

På minusfronten noteras att Sampsa Timoska fick en smäll på sitt ena knä i tisdagens reservlagsmatch och är tveksam för spel. Vidare skall Ben Sahar inte vara överdrivet förtjust över situationen i QPR önskat att han var kvar i Chelseas reservlag under hösten.

Till matchen mot Ipswich tvingas Mick Harford klara sig utan fem spelare ur truppen, medan några ses som tveksamma. Långtidsskadade Simon Walton och Pat Kanyuka är på bättringsvägen, men har en bit kvar innan de kan spela igen. Zesh Rehman är med i Pakistans trupp till VM-kvalmatcherna mot Irak medan en av de sex inlånade spelarna inte kan spela då reglerna bara tillåter fem inlånade spelare i 16-mannatruppen. Stefan Bailey lånades förra veckan ut till Oxford under en månad.

Marc Nygaard, Nick Ward och Sampsa Timoska är tveksamma för spel, men alla tre verkar vara en bit från startelvan även om Timoska borde vara ett klart bättre alternativ som ytterback än de spelare som innehaft dessa platser under hösten.

Ipswich Town

Gästande Ipswich har tagit tolv av sina fjorton poäng i ligan hemma på Portman Road där man har vunnit fyra matcher av fyra. På fem bortamatcher har det blivit två oavgjorda och tre förluster.

Precis som i QPR-läget råder det dock optimism hos Ipswich efter att 2-2 borta mot Burnley följdes upp av 2-1 hemma mot Preston. I matchen mot Burnley hade Ipswich dessutom ett mål felaktigt bortdömt.

Ipswich manager Jim Magilton har en i stort sett skadefri trupp att välja sitt lag från. Lagkaptenen Jason De Vos kommer att testas på uppvärmningen och är den enda som är osäker för spel. Reservmålvakten Shane Supple har haft problem med en axelskada, men har återhämtat sig så pass bra att han är med i den 19-mannatrupp som Magilton tagit ut.

Preliminära laguppställingar

QPR

1. Lee Camp
14. Martin Rowlands
33. Martin Cranie
5. Damion Stewart
3. Chris Barker
11. Gareth Ainsworth
7. Adam Bolder
32. Mikele Leigertwood
25. Hogan Ephraim
26. Rowan Vine
17. Ben Sahar

Övriga spelare som kan bli aktuella:

12. Jake Cole (mv)
2. Marcus Bignot
4. Danny Cullip
6. Michael Mancienne
8. Danny Nardiello
9. Dexter Blackstock
16. Jason Jarrett
18. Stefan Moore
21. John Curtis
27. Sampsa Timoska
30. Marc Nygaard

Ipswich

27. Neil Alexander
20. David Wright
4. Jason De Vos
2. Fabian Wilnis
23. Dan Harding
19. Jonathan Walters
10. Tommy Miller
7. Owen Garvan
24. Billy Clarke
14. Alan Lee
9. Pablo Counago

Övriga spelare i truppen

1. Shane Supple (mv)
5. Alex Bruce 
8. Sylvain Legwinski
16. Chris Casement
17. Dean Bowditch
18. Danny Haynes
22. Gary Roberts
36. Liam Trotter

Lördagens match är viktig för bägge lagen. QPR måste fortsätta att ta poäng för att undvika att halka efter i ligan, medan Ipswich behöver börja vinna på bortaplan för att hänga med lagen på övre halvan.

Simon Ståål2007-10-19 21:38:00
Author

Fler artiklar om QPR