Preston-QPR 0-0

Tredje raka utan förlust och andra nollan på tre matcher.

QPR klarade på tisdagen 0-0 borta mot Preston i en match som hemmalaget kallt räknade med att vinna.

Det höll dock på att gå åt skogen vid ett par tillfälle och det krävdes en straffräddning och ytterligare ett par räddningar av Lee Camp för att man skulle komma hem från Deepdale med en poäng.

Mick Harford valde att starta med exakt samma elva som spelade 1-1 mot Ipswich lördags och den enda skillnaden i truppen var att Ben Sahar återfanns på bänken i stället för Jason Jarrett, som enligt låneöverenskommelsen inte fick spela mot sitt eget lag.

Efter en försiktig inledning av bägge lagen skapade Preston den första målchansen då Hawley nickade Davidsons frispark strax utanför efter sju minuters spel.

Rangers första målchans kom efter en kvart då Andy Lonergan i Prestons mål missbedömde en hörna och Adam Bolders nick rensades bort av Kevin Nicholls.

Rangers lån från Birmingham, Rowan Vine, testade lyckan från distans mitt i halvleken, men skottet smet strax utanför.

Efter Vines chans tog Preston över spelet och tio minuter innan paus fick hemmalaget en straff då bollen studsade upp på Martin Cranies arm. Domare Trevor Kettle, som under de första 35 minuterna bara hunnit varna en QPR-spelare, vinkade först avvärjande, men hans assisterade domare med efternamnet Nolan viftade frenetiskt med sin flagga och efter en stunds diskussion lyckades han övertala Kettle att döma straff. Då QPR-spelarna protesterade mot domslutet passade Kettle på att visa sitt gula kort för Bolder.

Straffen slogs av Paul Gallagher, men det var inte hemmapubliken som jublade strax därefter utan de drygt 400 tillresa QPR-fansen då Camp gick åt rätt håll och kunde hålla bollen.

QPR lyckades hålla tätt och man lyckades även att få Kettle att hålla kortleken i fickan fram till halvtidssignalen.

I början av andra halvlek släppte Camp en boll under sig, men klarade sig från Sky News höjdpunkter då Michael Mancienne kunde rensa bollen på mållinjen.

Prestons nästa målchans kom då Jones nickade St. Ledgers inlägg i ribbans överkant. Minuter senare snackade Vine till sig ett gult kort, Rangers tredje för kvällen.

Marc Nygaard bytte av Gareth Ainsworth efter tio minuter av den andra halvleken och Hogan Ephraim tog klivet ner till högerkanten.

Bytet var till en början effektlös och Prestons nästa chans kom då Hawley drog en volley strax över Camps ribba.

Martin Rowlands var näste man att varnas av Kettle knappt tjugo minuter in på den andra halvleken och ett par minuter senare blev Davidson förste hemmaspelare att skåda Kettles ökända gula kort.

Camp höll Whalleys volley på rätt sida mållinjen med drygt tjugo minuter kvar att spela innan QPR kunde kontra och Nygaard nickade strax utanför innan Ephraim med QPR:s första skott på mål i den andra halvleken tvingade Lonergan till en bra räddning.

Mikele Leigertwood sköt utanför då en passning till Vine eller Ephraim såg ut att vara bättre alternativ och i det efterföljande anfallet för Preston fick Camp sträcka på sig och göra en mycket bra räddning på Davidsons skott.

Damion Stewart drog på sig Rangers femte varning men kvarten kvar att spela innan Prestons Youl Mawene ett par minuter senare blev den sjunde spelaren för kvällen som varnades i en match som inte alls var vidare ful.

Lagen skapade ett par halvchanser vardera under den sista kvarten, men det blev inga mål och varsin poäng. Hemmapubliken var inte nöjda efter slutsignalen och buade sitt lag av planen.

MATCHFAKTA

Varningar
Preston: Davidson, Mawene
QPR: Mancienne, Bolder, Vine, Rowlands, Stewart

Preston: Lonergan, Davidson, Mawene, Sedgwick (Mellor 82), Hawley (Ormerod 66), Agyemang, Gallagher (Whaley 66), St Ledger, Hill, Jones, Nicholls. Ej använda avbytare: McKenna, Neal (mv)

QPR: Camp, Barker, Stewart, Mancienne, Bolder, Ainsworth (Nygaard 56), Rowlands, Ephraim, Vine, Leigertwood, Cranie. Ej använda avbytare: Cole (mv), Bignot, Moore, Sahar.

Domare:  T. Kettle
Publik:  11 407

Mick Harford var däremot nöjd med poängen och med att QPR äntligen tycks ha fått rätt på försvarsspelet. Hurvida det är Harford som leder laget mot Charlton på lördag är dock oklart. Ryktena i går sade förresten att Harford inte ens skulle vara i Preston utan att Francesco Guidolin skulle leda laget. Någon ny manager har QPR i skrivande stund inte fått och det är Harford som leder förberedelserna till lördagens derby mot Charlton.

Matchen mot Charlton på lördag börjar 13.45 och visas på Sky Sports. Viasat Sport har dock inte planerat att visa matchen utan visar i stället rykande färska höjdpunkter från Champions League, samt laddar upp inför Manchester Uniteds match som sedan visas hos konkurrenten Canal Digital.