Lagbanner
Inför Charlton-QPR

Inför Charlton-QPR

Ett managerlöst Rangers men med gryende form tar tåget till östra London - kan vi skrälla och sno poäng mot "Addics"?

Ett äkta Londonderby väntar för QPR imorgon när man beger sig till östra London och The Valley för ett möte med Charlton Athletic, detta samtidigt som det bubblar av rykten kring ny manager för de tvärrandiga. De senaste rykterna pekar ut Gigi De Canio som ersättare för den tillfälliga lösningen Mick Hartford istället för Luigi Guidolin som tidigare varit favorit för jobbet. QPR:s officiella sida tiger dock som muren och det är sannolikt så att ett besked om tränarposten kommer vänta tills en bit in i denna vecka.

Charlton borta hade för 2 år sedan varit en ruskigt svår match men laget föll oväntat ur Premier League i våras vilket var en stor missräkning för klubben. En dålig start i ligan låg bakom fallet ner i The Championship men i år började det bättre och ”Addics” förlorade bara en av de tio inledande matcherna i ligan. Förluster mot Wolves och Plymouth i de senaste matcherna gör dock att laget hamnat under uppflyttningsstrecket och framför allt Plymouths seger på The Valley visade att laget kan besegras på den egna hemmabanan.

Rangers har, trots sistaplatsen, en uppåtgående trend och 3 raka förlustfria matcher tyder på att laget åtminstone har hittat tillbaka till ett hyfsat vägvinnande försvarsspel. Nu gäller det att hitta udden framåt och där är ju frånvaron av Dexter Blackstock en rejäl jobspost för Hartford som dock förhoppningsvis kan hälsa Danny Nardiello tillbaka efter ljumsskadan. Intressant också att Simon Walton kan få chansen att debutera i en tävlingsmatch för Rangers på lördag, tipset är dock att han får börja på bänken efter den långa skadefrånvaron. Jason Jarrett fick inte spela mot sin klubb Preston i veckan men nu är han åter tillgänglig för spel.

Plymouthmatchen innebar dubbel olycka för Charlton som förutom att man föll i själva matchen också fick Svetoslav Todorov söndersparkad, bulgaren lär inte spela mer denna säsong då ett ligament i knät gick sönder i en närkamp med Plymouths Timar. Charltonredaktionen meddelar vidare att Gibbs, Powell och Thatcher utgår bland försvarsspelarna samt att Holland och Ambrose står över av mittfältarna. Addics har Andreas Isakssons gamle kombattant från Man City, Nicky Weaver i målet men Lee Camp har inte gjort bort sig på slutet och kan säkert matcha den unge U21-landslagsmålvakten.

Matchen börjar redan klockan 13.45 svensk tid och visas på Sky men inte på Viasat vilket innebär att du nog måste uppsöka en ”välsorterad” sportbar för att kunna få se matchen.

Detta blir svårt, mycket svårt men jag tror att vår fina trend kan hålla i sig. 1-1 vore riktigt bra och jag tror också vi kan hålla undan och rädda ett oavgjort resultat mot ett Charlton i tvivelaktig form.

Charlton: (som Charlton-red. tippar laget)
Weaver
Moutaouakil-Sodje-Bougherra-Mills
Sam-Semedo-Zhi-Reid
Iwelumo-McLeod

QPR:
Camp
Barker-Stewart-Mancienne-Crainie
Ainsworth-Bolder-Leigertwood-Rowlands
Ephraim-Vine

Fredrik Montgomery2007-10-26 16:41:00
Author

Fler artiklar om QPR