Lagbanner

De Canio ny tränare för QPR!

50-årige Luigi De Canio tar över efter tillfälliga lösningen Mick Hartford

Idag gjorde QPR klart med en ny tränare, det blir 50-årige Luigi De Canio som tar över i Rangers och kontraktet löper fram till säsongen 2009/2010. De Canio har tidigare tränat Udinese, Napoli, Reggina, Genoa och senast Siena, det sistnämnda laget förde han till en 14:e respektive 17:e plats i Serie A. De Canio tar därmed över efter caretaker Mick Hartford som trots fyra matcher utan förlust fick lämna över managerrollen till en mer permanent lösning.

Nu återstår det att se vad det nästan 100% italienstyrda QPR kan göra med en ny manager vid rodret, De Canio är något av en oslipad diamant och har faktiskt lyckats göra bra resultat med förhållandevis mindre klubbar. Första testen blir redan på lördag, då Rangers tar emot Hull hemma på Loftus Road.

”Jag är exalterad över möjligheten att få träna QPR” meddelade De Canio via den officiella hemsidan i eftermiddag. ”Det är en ära för mig att få leda klubbens A-lag, speciellt då klubben numera backas upp av Bernie Ecclestone och Flavio Briatore, två affärsmän med fantastiska meriter inom sportvärden. Jag vill speciellt tacka dem, jag kommer inte göra dem besvikna”

Fredrik Montgomery2007-10-29 14:45:00
Author

Fler artiklar om QPR