Lagbanner

Relazione davanti a QPR-Hull City

Luigi De Canio fa questo sabato il suo prima come allenatore di Queens Park Rangers.

Efter en veckas spekulationer om hur det skall gå för Luigi Di Canio att gå igenom med sina spelare hur de skall formera sig och spela i lördagens match mot Hull har det nu blivit dags.

Om spelarna får höra genomgången två gånger, en på italienska och en på engelska av De Canios tolk, spelar nog ingen större roll. Förhoppningsvis har budskapet fått fram och den stora frågan är hur stora förändringar som görs, både i startelvan och i taktiken.

QPR har försvarat sig bra under de fyra senaste matcherna och bara släppt in ett mål på dessa. Förhoppningsvis har den enda överlevaren från Gregory/Harford-eran. Ed de Goey övertalat De Canio att fortsätta med samma backlinje, även om jag personligen hade sett Sampsa Timoska som vänsterback i stället för Chris Barker.

Det som blir riktigt spännande att se är mittfältet. Nya lånet Akos Buzsáky förväntas gå rakt in i laget och frågan är bara om han tar en plats från någon av innermittfältarna Mikele Leigertwood och Adam Bolder eller om han ges en yttermittfältsroll. Andra spelare som är aktuella för mittfältet är Martin Rowlands, lånet Hogan Ephraim samt Gareth Ainworth. Preston-lånet Jason Jarrett lär dock ligga en bit från laget du bara fem av de totalt sju inlånade spelarna QPR har just nu får ingå i matchtruppen.

I anfallet står, på grund av lånereglerna, kampen om den ena platsen mellan Rowan Vine och Ben Sahar, medan jag tror att Marc Nygaard ligger bra till för en plats då han spelat i Italien och är bekant med tränarnas tänkande och språket. Förhoppningsvis får Vine chansen då han imponerat i de fem matcher han har spelat. Visserligen har det bara blivit ett mål, men Vine har också skapat två straffar och rent allmänt sprungit sönder motståndarförsvaren.

Gästande Hull är optimistiska inför matchen och manager Phil Brown tror att QPRs tränarbyte efter fyra raka utan förlust kan ha förstört moralen i hemmalaget. Brown kan också glädjas över att Caleb Folan och före detta QPR-lånet Dean Marney är tillbaka efter skador. Vidare hoppas man även att affishnamnet Jay-Jay Okocha återhämtat sig efter en magsjukdom.

Preliminära laguppställningar

QPR


1. Lee Camp
6. Michael Mancienne
5. Damion Stewart
33. Martin Cranie
3. Chris Barker
10. Akos Buzsáky
7. Adam Bolder
32. Mikele Leigertwood
14. Martin Rowlands
30. Marc Nygaard
26. Rowan Vine

Hull City

1. Boaz Myhill
21. Sam Ricketts
6. Michael Turner
15. Wayne Brown
16. Damien Delaney
14. Richard Garcia
4. Ian Ashbee
22. Dean Marney
44. Jay-Jay Okocha
25. Fraizer Campbell
9. Dean Windass

Vi kan förvänta oss en spännande eftermiddag på Loftus Road. Hur mycket extra folk drar De Canio dit? Hur ställer han upp laget? Coachar han i kostym eller träningsställ?

Frågorna är många - svaren får vi lördag eftermiddag.

Synpunkter på texten i rubriken och ingressen tas gärna emot.

Simon Ståål2007-11-02 21:15:00
Author

Fler artiklar om QPR