Lagbanner
Inför Crystal Palace-QPR
Mark Hudson och hans Crystal Palace står för värdskapet på Selhurst Park i eftermiddag.

Inför Crystal Palace-QPR

Skador i QPR tvingar De Canio till permanenta förändringar i laget.

QPR ställs på lördag eftermiddag mot Londonrivalen Crystal Palace på Selhurst Park och efter några händelserika dagar i W12 står det klart att det tyvärr kommer att bli permanenta förändringar i laget.

Det hela började på Loftus Road i tisdags kväll. Martin Cranie bars ut på bår i den första halvleken mot Coventry. Det visade sig att han brutit benet och blir borta i månader. Som ett resultat av detta har Cranie återvänt till Portsmouth för behandling och blir det inget av det rykte som sa att QPR eventuellt skulle köpa loss honom i januari har vi sett honom i tvärrandígt för sista gången.

Även Marc Nygaard skadade sig i första halvlek mot Coventry och hans ljumskada kommer att hålla honom på sidlinjen i några veckor.

Ett par spelare till som vi nu kan utesluta helt från dagens match är Marcus Bignot och Jason Jarrett. Bignot, som mest agerat avbytare i höst, lånades i går ut till Millwall under en månads tid och QPR har dessutom gett Millwall tillstånd att använda spelaren i dagens FA Cup-match.

Preston-lånet Jason Jarrett har på egen begäran återvänt hem för att träna med den egna klubben trots att hans låneavtal enligt rapporter inte kan sägas upp i förtid och inte ens kan spela i Prestons reservlagsmatcher förrän den 2 januari. Jarrett har inte varit nära laget under större delarna av sin låneperiod då QPR har haft fler spelare på lån än de fem som får användas per match.

På den positiva fronten meddelas att Mikele Leigertwood skall kunna spela mot Palace trots den brutna näsa han ådrog sig mot Coventry. QPR-fansen är nöjda med detta och det verkar man även vara i Palace-lägret då den tidigare Palace-spelaren inte hörde till favoritspelarna på Selhurst.

Rykten i brittisk media säger även att Michael Mancienne har uttalat sig om att han nu gärna gör sin låneperiod i QPR permanent. Den engelske U21-landslagsmannen skrev tidigare i höst på ett 3-årskontrakt med Chelsea, men sedan dess har Jose Mourinho lämnat klubben och Mancienne trivs bra med att vara ordinarie i QPR. Snälla låt uttalandet vara sant och köp killen. Jag vet vad det skall stå på nästa tröja jag köper.

Skadan på Cranie tvingar De Canio att ändra i försvaret. Det troligaste är att Mancienne flyttas in som mittback och att Samspa Timoska får chansen som högerback. Med Bignot utlånad kommer troligen Danny Cullip, Dominic Shimmin eller John Curtis in i truppen. Vem det blir har troligen att göra med vem som imponerat mest under träningarna de två senaste veckorna.

Kan Leigertwood spela blir det troligen samma mittfält som senast, även om Adam Bolder och Gareth Ainsworth hoppas få en plats i startelvan. Duon kan dock få räkna med att inleda på bänken om inte Scott Sinclair flyttas upp i anfallet för att ersätta Nygaard.

Platsen bredvid Rowan Vine har ett antal aspiranter, varav följande är de hetaste alternativen: nyss nämnde Sinclair, Danny Nardiello och Chelsea-lånet Ben Sahar. Dexter Blackstock återhämtar sig fortfarande efter sin knäoperation, medan Stefan Moore och Shabazz Baidoo måste börja visa vad de går för och dessa kan i bästa fall hoppas på en plats bland avbytarna.

I hemmalaget Palace kommer en del spelare tillbaka från ofrivilliga skadeuppehåll och man hoppas kunna ta sin första vinst med Neil Warnock som manager. Sedan Warnock tillträdde har laget förlorat två hemmamatcher och tagit poäng via tre oavgjorda på bortaplan.

Palace har haft skadebekymmer med dessa börjar ljusna och Stoke-lånet Clint Hill förväntas kunna spela trots en lättare vadskada medan ett annat lån, Besian Idrizaj - Liverpool, förväntas vara med i truppen igen efter att ha missat tisdagens 1-1 match mot Cardiff på grund av hjärnskakning. David Martin har börjat träna igen efter sjukdom och står till Warnocks förfogande.

Vidare konstateras med gläjde att Palace har lånat ut Shefki Kuqi till Fulham.

Preliminära laguppställningar

Crystal Palace

12. Julian Speroni
2. Matthew Lawrence
5. Mark Hudson
23. Jose Fonte
4. Clint Hill
27. Franck Songo'o
14. Ben Watson
7. Carl Fletcher
21. David Martin
8. James Scowcroft
9. Dougie Freedman 

QPR

1. Lee Camp
27. Samspa Timoska
5. Damion Stewart
6, Michael Mancienne
3. Chris Barker
14. Martin Rowlands
10. Akos Buzsáky
32. Mikele Leigertwood
34. Scott Sinclair
26. Rowan Vine
8. Danny Nardiello

QPR-red kommer att ha Fredrik Montgomery på plats på Selhurst Park och en ingående rapport väntas under söndagen eller måndagen.

Simon Ståål2007-11-10 10:25:00
Author

Fler artiklar om QPR