Lagbanner
Inför QPR-Sheffield Wednesday
Brian Laws och hans för dagen orangeklädda ugglor jagar femte raka utan förlust.

Inför QPR-Sheffield Wednesday

Formstarka ugglor kommer till W12.

Luigi De Canios säger att han ställs inför sin hittills svåraste uppgift sedan han tillträdde som tränare i QPR då han skall styra laget till seger mot Sheffield Wednesday. 

Wednesday inledde säsongen ännu mer katastrofalt än QPR, men Brian Laws har börjat få rätsida på saker och ting och laget har på de fyra senaste matcherna tagit tio poäng och de två tappade poängen kom via 1-1 borta mot West Bromwich. Senaste matchen spelades mot Southampton och vanns med hela 5-0.

Laws har i stort sett en skadefri trupp att välja på inför matchen. Det enda orosmolnet är Glenn Whelan som ådrog sig en lättare höftskada då han i veckan representerade Irland i en B-landskamp. Whelan kommer att testas sent och det är inte omöjligt att han kan spela.

Laws har också fått beskeded att han kan fortsätta låna Derbys back Michael Johnson i ytterligare en månad och att möjligheten att köpa loss 34-åringen i januari även denn finns.

I går meddelades också att kontroversielle ordföranden David Allen lämnar sin post. Detta är troligen inte något som påverkar laget och ännu mindre deras supporters negativt. Allen har varit rubrikernas man i höst då han stämt supporters som uttalat sig negativt om klubben!

I QPR ser man trots bortslarvade poäng innan landskampsuppehållet positivt på matchen. Dexter Blackstock och Pat Kanyuka spelade en halvlek i reservlaget i tisdags och Blackstock tippas vara ett namn för startelvan då Marc Nygaard fortfarande dras med en av sina lättare skador och är osäker för spel. Nygaard spelar dock en viktig roll för klubben då han fungerar som översättare åt De Canio, som enligt rapporter går på två engelsklektioner om dagen.

I försvaret lånades förra veckan skotten Bob Malcolm in från Derby för att ersätta skadade lånet Martin Cranie. Malcolm förväntas gå rakt in i laget och ta en mittbacksplats brevid Damion Stewart. Detta skulle innebära att Michael Mancienne flyttas ut som högerback på bekostnad av Sampsa Timoska.

I övrigt förväntas inga större förändringar och av lånespelarna blir det troligen Ben Sahar som får sätta sig på läktaren då bara fem inlånade spelare som bekant är tillåtna i matchtruppen.

Preliminära laguppställningar

QPR


1. Lee Camp
6. Michael Mancienne
5. Damion Stewart
25. Bob Malcolm
3. Chris Barker
10. Akos Buzsáky
14. Martin Rowlands
32. Mikele Leigertwood
34. Scott Sinclair
26. Rowan Vine
9. Dexter Blackstock

Sheffield Wednesday

1. Lee Grant
5. Richard Hinds
20. Frankie Simek
29. Michael Johnson
32. Tommy Spurr
6. Glenn Whelan
17. Steve Watson
23. Jermaine Johnson 
8. Burton O'Brien
7. Marcus Tudgay
30. Akpo Sodje

Det är  viktig match mellan två lag som fortfarande kan småsnegla på kvalstrecket, men som framförallt behöver poäng för att slippa en nedflyttningskamp i vår och dagsformen blir välidigt avgörande.

Simon Ståål2007-11-24 09:50:00
Author

Fler artiklar om QPR