QPR-Sheffield W 0-0

Rangers gjorde allt utom mål på Loftus Road

Rangers hade det mesta och bästa av spelet när laget mötte bottenkollegan Sheffield W igår på Loftus Road i återstarten efter landskampsspelet, dock lyckades man inte omvandla spelövertaget i mål. Båda lagen brände i och för sig en drös feta målchanser men QPR var värst i denna gren och en poäng mot ett lag som "Owls" får helt klart betäcknas som en missräkning.

De Canio valde att ge lånet från Derby, Bob Malcolm chansen medan man, glädjande nog också kunde hälsa Dexter Blackstock tillbaka efter ett nästan två månader långt skadeuppehåll. I övrigt så mönstrade De Canio samma lag som det som kryssade på mot Crystal Palace, sålunda med Rowan Vine och Blackstock på topp.

"Owls" var snabbast ur startblocken och redan efter 7 minuter träffade man ribban, Folly slog hörnan som Sodje nickade i underkanten på Camps överliggare, där kunde gästerna ha tagit en tidig ledning. Damion Stewart rensade som tur var undan. "Owls" fortsatte att trycka på och det var Sodje som oroade igen, gamle QPR-lånet Simek slog en genomskärare som Sodje sånär fick ordning på, Camp kunde dock parera.

Från och med nu var det istället de tvärrandiga som skapade de vassaste chanserna med Vine som slog en perfekt passning till Sinclair som var helt ren med Sheffield-målvakten Lee Grant. Rowan Vine gjorde minuterna efteråt 1-0...trodde han men domaren dömde bort målet för offside.

Akos Buzsaky började nu visa publiken sina kvaliteter, först sköt han tätt över ribban varpå han dribblade sig förbi nästan hela "Owls"-försvaret men skottet gick utanför.

I slutet av halvleken så spelade Buzsaky först fram Sinclair som sköt via en Sheffield-back och ut, på den efterföljande hörnan tog bollen i ribban bakom Grant och "Owls" var nog tacksamma att domaren blåste för halvtid minuter senare.

Sheffield OBrien svarade för den andra halvlekens första riktiga målchans då han sköt bra men Camp räddade, på andra sidan slog Vine sedan in en bra cross som dock inte nådde Rangersforwards.

Nämnde Vine var het denna eftermiddag, efter ett fint samspel med Sinclair i den 50:e minuten så sköt han bra men Grant svarade återigen för en kvalificerad räddning på skottet.

Lagens chanser avlöste varandra och med ca 60 minuter spelade så var det Wednesdays tur. OBrien avlossade ett tungt skott från distans som passerade Camp men träffade målramen, där hade Rangers tur att nollan inte sprack.

Lagen gav inte upp utan satsade fullt på att göra ett avgörande mål, Chris Barker tog sig fram på kanten i den 65:e minuten varpå han slog in bollen mot Sinclair, ännu en gång var dock Grant med på noterna. Den sistnämnde skulle få göra sin bästa räddning i den 73:e minuten då återigen Sinclair sköt lågt och hårt men "it wasn't meant to be" denna eftermiddag, matchen slutade 0-0.

QPR:s tränade Luigi De Canio menade att Rangers var värda alla 3 poängen i denna match, med 3 trätträffar och en drös ytterligare vassa målchanser är man beredd att hålla med men det gäller ju också att omvandla chanserna till mål. Laget spelar dock trots allt ganska bra nu och uppenbarligen har De Canio lyckats få hyggligt hyfs på anfallsspelet, speciellt spelare som Buzsaky, Vine och Sinclair bidrar mycket till offensiven.

Det matchas tätt nu i ligan och nu väntar två tuffa bortamatcher för Rangers som först åker till Stoke och därefter till Blackpool för ett möte med nykomlingen. 3-poängare vore inte fel i nuläget, det är snarare ett måste om QPR skall lyfta från det farliga området kring nedflyttningsstrecket.