Juniorlag i högform vidare i cupen

QPRs juniorer klara för kvartsfinal i Youth Alliance Cup efter 2-0 mot Luton

Representationslaget må ha det jobbigt just nu men QPRs juniorer är i kanonform och har gjort 14 mål på de tre senaste matcherna.

7-2 hemma mot Barnet i ligan inför ögonen på Red-Fred för dryga två veckor sedan följdes upp med 5-0 borta mot Gillingham och serieledning förra helgen. I lördags var det Luton som stod för motståndet i andra omgången av Youth Alliance Cup.

QPR mötte Luton i ligan tidigare i höst och trots spelövertag blev det den gången 1-1. Ännu värre var det när man mötte samma motståndare i cupens gruppspel och föll med 1-2.

Lördagens möte med Luton var det tredje på Harlington och till en början såg det ut som att gästerna skulle kunna åka hem med ett bra resultat för tredje gången.

Lutons anfallare satte full fart från början och Chris Goodchild i målet fick göra ett par bra räddningar tidigt i matchen.

QPR jobbade sig in i matchen och vänstermittfältaren Chris Arthur och offensive vänsterbacken Lee Brown låg bakom det mesta som skapades framåt. Tyvärr var avsluten inte de bästa i början och skotten från anfallstrion Antonio German, Romone Rose och Angelo Balanta for över eller utanför målramen.

Efter 45 minuters spel var ställningen 0-0 och det var dags för en juniorlagsdebut då U16-spelaren Elliot Cox ersatte Cyrus Sylvan-Vanterpool. Cox tog plats som högerback medan Billy Coyne flyttades upp som mittfältare.

Precis som i första halvlek skapade Luton de första chanserna efter paus innan QPR gradvis tog över spelet.

Fem minuter in på andra halvlek frick QPR frispark några meter utanför Lutons straffområde efter att Matt O'Brien dragits omkull. Arthurs frispark hittade German som nickade bollen upp i nättaket.

Luton började spela offensivare efter Rangers ledningsmål och QPRs tremannaanfall fick större ytor att jobba på. Rose tog sig igenom bortaförsvaret och rundade målvakten. Ur dålig vinkel kunde han dock inte få bollen på mål.

Ett inlägg från Brown nådde German som nickade på mål, men denna gången stod Lutons målvakt för en bra räddning.

Rose hittade Balanta med ett lågt inlägg. Balanta styrde bollen i mål men vinkades tveksamt av för offside.

Rose fick se ett skott täckas till hörna innan han ersattes av Aaron Morgan-Cummings.

QPR fortsatte att anfalla trots ledningen och Arthur och Coyne testade målvakten från långt håll innan Morgan-Cummings tog sig igenom bortaförsvaret och sköt. Målvakten lämnade en retur som hamnade hos Balanta. Dennes skott gick dock rakt på burväktaren.

Efter ytterligare bra spel kom till slut det avgörande målet då en inåtskruvad hörna från Coyne slogs i eget mål av en av Lutons inhoppare.

Några minuter före slutsignalen ersattes Balanta av U16-spelaren Massey, men några mer mål blev det inte och QPR vann sin femte raka match samtidigt som Luton förlorade för första gången på tio matcher.

MATCHFAKTA

QPR-Luton Town 2-0 (0-0)

1-0 German
2-0 Självmål

QPR: Goodchild, Coyne, Ford, Harris, Brown, O’Brien, Vanterpool (Cox), Arthur, German, Rose (Morgan-Cummings), Balanta (Massey). Ej använda avbytare: Crowther (mv), Ehmer.

Resultatet innebär att QPR är klart för kvartsfinal i cupen. Motståndare blir Peterborough på bortaplan i februari. Peterborough ligger i samma serie som QPR och har på de fyra inledande matcherna bara tagit en poäng.

QPR har också meddelat att matchen i tredje omgången av FA Youth Cup mot Ipswich spelas på Loftus Road den 5 december.