Stoke-QPR 3-1 (2-0)
Rowan Vines mål visade sig bara bli ett tröstmål för QPR.

Svag inledning knäckte QPR.

Då hade QPR vunnit tre av de fyra senaste bortamötena med Stoke fanns det förhoppningar om att laget skulle kunna få med sig mer än en poäng från tisdagens match. Det blev inte någon.

Luigi De Canio gjorde en förändring i truppen i förhållande till det lag som spelade 0-0 med mersmak hemma mot Sheffield Wednesday på lördagen. Lånet Bob Malcolm bänkades till förmån för Sampsa Timoska. Något förvånande placerades Timoska som mittback medan Michael Mancienne fortsatte som ytterback.

Stokes manager Tony Pulis saknade skadade Liam Lawrence och avstängde Ricardo Fuller då man i helgen nådde 0-0 borta mot Burnely. Duon var nu tillbaka och gick rakt in i startelvan.

Redan i matchens femte minut tog Stoke ledningen då QPR-försvaret gick bort sig efter ett lång inkast av Rory Delap och Richard Cresswell kunde trycka in 1-0 vid den bortre stolpen.

Efter att Akos Buzsákys skott täcktes av hemmaförsvaret efter tio minuters spel var det återigen Stoke som tog över spelet och med en kvart spelad var det nära 2-0 då Fuller tog sig igenom QPR-försvaret och sköt i stolpen.

Fem minuter senare var det dock klippt. Först tvingades Mancienne av planen skadad och inhopparen Bob Malcolm hann kanppt tänka FTP innan Liam Lawrence satte en frispark i Camps högra kryss.

Rangers var nu totalt utspelade och för att stå emot hemmalagets anstorming tvingades Rowan Vine ner i en mittfältsroll.

Stoke hade en chans att döda matchen på stopptid när Fuller sköt utanför i stället för att passa en fristående Mamady Sidebe.

Andra halvlek hann knappt börja förrän QPR var reducerade till tio man. Dexter Blackstock sparkade omkull försvararen Ryan Shawcross och domare Uriah Rennie visade ut Blackstock.

De Canio flyttade upp Sinclair i banan och med en 3-4-2-formation var det QPR som började komma in i matchen.

Med dryga timmen spelad var Rangers plöstligt med i matchen igen. Rowlands hittade Vine som tog sig in i straffområdet och sköt otagbart förbi Steve Simonsen i hemmamålet.

Med tjugo minuter kvar snodde Vine bollen från Shawcross, men hans avslut täcktes av Danny Pugh.

Med en kvart kvar att spela kunde dock Stoke sticka upp i en kontring och avgöra matchen då lånet Leon Cort nickade in 3-1.

Vine ersattes av Marc Nygaard och Rowlands lämnade plats för Adam Bolder. Detta ledde inte till några mer mål och QPR fick dessutom avsluta matchen med nio man då Buzsáky linkade av planen på övertid.