QPR B-Watford B 3-4 (1-2)

Ungt reservlag tappade ledning i slutminuterna.

Trots ledning fem minuter före slutsignalen fick QPRs unga reservlag på onsdag kvällen se sig besegrade av Watford med 3-4.

Juniortränaren Steve Brown är nu även reservlagsmanager för QPR och detta hänger säkert i hop med att det i stort sett är juniorlaget som matchas när det vankas B-lagsmatcher.

På onsdagförmiddagen meddelades en 16-mannatrupp till hemmamatchen mot Watford, men när det var dags för match saknades försvararna Ed Harris och Josh Parker i laguppställningen och QPRs bänk var begränsad till två utespelare och en målvakt.

Ordinarie reservlagsmålvakten Jake Cole fick ledigt då han ingick i truppen som var i Stoke på tisdagen och målet vaktades av junioren Chris Goodchild. I backlinjen återfanns Billy Coyne och Lee Brown som ytterbackar medan de unga heltidsspelarna Pat Kanyuka och Andrew Howell spelade mittbackar.

Brown körde min sin föredragna 4-3-3-formation och på mitten återfanns Josh Ford, Matt O'Brien och Angelo Balanta medan Romone Rose, Antonio German och Chris Arthur bildade tremannaanfall.

Watfords coachtrio Dick Bate, Makly Mackay och Alec Chamberlain mönstrade även de ett ganska ungt lag i en 4-3-3-uppställning, och hade också för första gången i höst tillgång till anfallaren Moses Ashikodi, som varit skadad sedan i somras.

QPR började matchen bäst och efter tretton minuters spel nickade Rose in 1-0. Watford slog dock tillbaka direkt och minuten senare kvitterade Anthony McNamee då han nickade in ett inlägg bakom Goodchild.

Rinaldi hade en bra chans att ge gästerna ledningen och även QPR hade en bra chans genom Rose, med det blev Watford som gick till halvtidsvila i ledning.

Med drygt 35 minuter spelade fick gästerna straff då domare Cooper ansåg att Kanyuka gått för hårt åt Ashikodi i eget straffområde. Ashikodi slog själv straffen och gjorde inget misstag. Kanyukas högljudda protester innan straffen slogs ledde till ett gult kort.

I inledningen av den andra halvleken hade QPR bollen i mål men det godkändes aldrig och i stället var gästerna nära att utöka sin ledning, men Ashikodi sköt utanför från nära håll.

Mitt i halvleken kvitterade QPR då Balanta nickade in ett inlägg efter ett snyggt förarbete.

Pat Kanyuka, som gjorde sin andra match efter sju månaders skadeuppehåll, byttes ut med tjugo minuter kvar att spela. Cyrus Sylvan-Vanterpool kom in och tog plats på mittfältet och Josh Ford tog steget ner på sin mer naturliga mittbacksplats.

Med en kvart kvar att spela tog QPR tillbaka ledningen genom Balanta som petade in ett lågt inlägg bakom Ian Joyce i bortamålet.

Steve Brown gjorde sitt andra byte med sju minuter kvar då German ersattes av Aaron Morgan-Cummings. Ett par minuter senare kunde Watford kvittera då Ashikodi undvek offsidefällan och fri med Goodchild avslutade han kyligt.

Matchen såg ut att sluta oavgjort, men i den sista ordinarie minuten fick Watford frispark strax utanför Rangers straffområde. Brassen Rinaldi skruvade snyggt in bollen och QPR fick snöpligt gå av planen som förlorare.

QPR: Kanyuka, Ford

QPR: 1.Goodchild - 2.Coyne, 5.Kanyuka (14.Vanterpool 70), 6.Howell 3. Brown. - 4.Ford, 7.Balanta, 8.O'Brien - 9.German (12.Morgan-Cummings 83), 10.Rose, 11.Arthur. Ej använd avbytare: 13.Crowther (GK)

Watford: 1.Joyce - 2.Jenkins, 5.Avinel, 6.Bennett, 3.Parkes - 4.Aloi (15.Forbes 75), 7.Campana (16.Gibson 85), 8.Rinaldi (c) - 9.L Henderson, 10.Ashikodi, 11.McNamee. Subs not used: 12.Brown, 13.North (mv), 14.Sordell.

Domare: I J Cooper

Positivt från matchen är att det unga laget visade att man inte bara kan göra mål i juniorlagsmatcher och även att Pat Kanyuka verkar vara på väg tillbaka utan skadeproblem. Precis som i förstaelvan släpps det dock in för mycket mål.

Nästa planerade reservlagsmatch spelas hemma mot Wycombe den 18 december, men de flesta spelarna har match igen på lördag förmiddag då juniorerna möter Brentford på Harlington.