Blackpool-QPR 1-0

Rangers föll på övertidsmål - nu måste den dåliga trenden vändas!

QPR är inne i en mycket tung period just nu, bollarna studsar inte lagets väg och man släpper in avgörande mål i slutet av matcherna. Igår föll man tungt mot bottenkollegan Blackpool och tabelläget börjar återigen se riktigt alarmerande ut för de tvärrandiga.

Luigi De Canio tvingades avvara Michael Mancienne, Sampsa Timoska och Dexter Blackstock i mötet med "tangerines" från sydkusten, som tur var så var dock Akos Buzsaky spelbar trots skadan han ådrog sig mot Stoke. Ben Sahar fick chansen på topp tillsammans med Rowan Vine, även Bob Malcolm och Adam Bolder var tillbaka i startelvan igen.  Intressant var också att en ny reservmålvakt, Chris Goodchild, återfanns på bänken där bl a Stefan Moore och Marc Nygaard tog plats. På Blackpools bänk satt bl  a gamle QPR:aren Ian Evatt.

Rangers kunde ha tagit en snabb ledning, Rowlands spelade fram bollen till Rowan Vine som dock sköt strax utanför. Hörnan blev också farlig, Paul Rachubka i Blackpoolmålet tvingades tippa bollen över på Buszakys välriktade hörnspark.

En bit in i halvleken så fick Lee Camp visa sig på styva linan. Burgess fick tag i bollen på målområdeslinjen och sköt direkt på volley men Camp reflexträddade fint och fick ovationer från de tillresta Rangersfansen. Den första halvleken bjöd över huvudtaget på lite av intresse, Vine hade en hygglig halvchans då han sköt på distans efter ca 40 minuters spel men Rachubka hade inga större problem med att styra undan skottet.

De Canio valde att göra ett byte i halvlek, en dittils ganska osynlig Sahar fick lämna plats för Marc Nygaard framåt, ett offensivt byte som visade att gästerna ville vinna matchen.

Vädret spelade lagen rejäla spratt i den andra halvleken, det var halv orkan på planen vilket gjorde det svårt att skapa något kreativt framåt. Buzsaky var väl den som visade mest intention men skotten gick ofta långt utanför, mycket beroende på de svåra väderförhållandena. Andy Morell i hemmalaget hade en hygglig chans men skottet blev inte vad han hade hoppats på. Med 16 minuter kvar så hade samme Morell ett bra läge mitt framför QPR-målet men skottet gick rakt på Camp.

Matchen såg ut att sluta 0-0 vilket väl hade varit hyggligt rättvist men som så många gånger tidigare denna säsong som drabbas Rangers av ett sent baklängesmål. Denna gång hade man glömt bort Blackpools anfallare Ben Burgess som fick fritt läge i straffområdet och kunde nicka in bollen bakom en annars för dagen utmärkt Camp. Ridå ner för QPR som ännu en gång straffas hårt i matchens slutminuter.

Det går tungt för laget just nu, efter tränarbytet så trodde man att vi skulle ta oss uppåt i tabellen men istället så har vi sjunkit tillbaka under strecket och faktum är att Hartfords facit under de matcher han basade för laget klart överglänser De Canios hittils. Ett lag som Blackpool får vi inte förlora mot, det är poäng som kan bli mycket viktiga i en eventuell bottenstrid men framför allt är det oroväckande att QPR släpper in så många mål under matchens sista 5 minuter, sånt sätter sig på spelarnas psyke!

Två poäng på de senaste 5 matcherna är ett uselt facit, nu måste vi slå Crystal Palace hemma på tisdag annars kan det börja se riktigt illa ut. Transferfönstret öppnar i januari, just nu verkar det som om de befitliga spelarna bara verkar springa runt och vänta på att det skall lösa allt..och så enkelt är det ju knappast..