Scunthorpe-QPR 2-2

Ingen Rangersseger sedan 3 november - hur säkert sitter Luigi De Canio?

QPR:s ”vinstfria” svit håller tyvärr i sig, trots att Akos Buzsaky svarade för två mål och Rangers hade ledningen två gånger om i mötet med Scunthorpe så fick de tvärrandiga nöja sig med 2-2 på Glenford Park och laget är fortsatt sist i The Championship.

De Canio valde återigen att ta lagkapten Adam Bolder till nåder och lät honom ta plats i startelvan istället för Ben Sahar, i övrigt så var det samma startuppställning som i den förra matchen. Kul att Angelo Balanta återigen fick plats på bänken där även ett av våra nordiska inslag i truppen, Sampsa Timoska satt.

Rangers inledde som så ofta positivt och Rowan Vine hade en halvchans i den 9:e minuten som tyvärr blockerades av en Scunthorpeförsvarare. Vine åstadkommer mycket men har fruktansvärt svårt att omvandla alla målchanser till mål tyvärr… Hemmalagets Jim Goodwin sköt första skottet på mål då han testade Camp från ca 15 meter men Rangersmålvakten var med på noterna.

Efter 12 minuter så tog QPR ledningen. Camp sparkade långt och Vine skarvade bollen vidare till Buzsaky som sköt från 20 meter rätt upp i nättaket, ett fantastiskt snyggt mål och 1-0 till gästerna. Två minuter senare så kunde de tvärrandiga gjort 2-0, återigen var det ”the flying Magyar” som var inblandad då han slog hörnan som Rehman dock nickade över från ett riktigt bra läge. Buzsaky var nu glödhet och oroade ständigt hemmaförsvaret men även Scunthorpe skapade chanser. Crosby brände en het chans i mitten av halvleken och i den 24:e minuten kom kvitteringen. Rangersförsvaret gick bort sig och Patterson fick fritt läge vid ena stolpen och kunde enkelt raka in kvitteringen, 1-1.

Matchbilden hade nu svängt och det var Scunthorpe som skapade det mesta. I den 35:e minuten sköt Kevan Hurst ett lågt skott som träffade insidan av stolpen bakom Lee Camp men Rangers bet ifrån och på andra sidan kunde Rowlands ha gjort 2-1 på pass från Buzsaky men målvakten Murphy kunde parera.

Rangers tog ånyo ledningen innan paus och återigen var det Buzsaky som svarade för ett riktigt klassmål. Scott Sinclair rushade genom hemmaförsvaret och fälldes bryskt, QPR fick ett fint frisparksläge som Buzsaky omsatte perfekt till 2-1 och en viktig ledning för Rangers i halvtid. Buzsaky kunde t o m ha gjort 3-1 innan paus, Murphy tvingades rädda snyggt på ungrarens låga skott just innan pausvilan.

Hemmalaget kom ut efter paus riktigt taggade och Camp tvingades fantomrädda två gånger då hemmaanfallare surrade som bålgetingar kring målet. I den 54:e minuten kunde han dock inte göra något åt Fortes kvittering, Hurst slog inlägget och Forte stod rätt placerad för att enkelt kunna skicka in kvitteringen.

Återstoden av halvleken var ganska händelselös, lagen skapade vissa chanser men sanningen är att inget av lagen förtjänade 3 poäng i denna match mellan två mediokra lag. QPR har inte vunnit sedan den 3:e november och Luigi De Canio har sannerligen inget vackert facit att visa upp som Rangerstränare, en seger 8 matcher är bedrövligt och frågan är hur säkert italienaren kan känna sig på sin position.

Matcherna fram till och under jul kommer till stor del att avgöra vad Rangers slutligen hamnar i tabellen, härnäst väntar först hängmatchen mot Burnley och sedan hemmamöte med Wolves. Dessa två lag möttes igår och Burnley vann överraskande på Molineux, 3-2 så det blir ingen enkel uppgift för QPR på tisdag.

Imorgon är det i alla fall QPR-julfest i Stockholm, det blir en höjdare… Sen vänder det!