Lagbanner
Inför QPR-Colchester
Vine tillbaka in i laget?

Inför QPR-Colchester

Trots miljarder på banken - det är på planen det skall avgöras!

Det är konstiga tider för oss luttrade Rangersfans, samtidigt som att laget kämpar i botten av The Championship så upplever vi ett pengainflöde till klubben som slår allt annat. I veckan blev det ju klart att världens just nu femte rikaste man, stålmagnaten Lakshmi Mittal köper 20 % av aktierna i klubben och för en supporter som varit med under de ”dåliga” åren med administration, ABC-lån osv så ter sig det som nu händer en aning overkligt men ändå ganska kul.

Trots en massa pengar i kassakistan så kvarstår faktum, laget ligger sist i The Championship och en seger mot Colchester vore välbehövligt med tanke på det utsatta tabelläget. Colchester har dock lika många poäng som de tvärrandiga så det är sålunda ett riktigt bottenmöte som väntar på Loftus Road imorgon eftermiddag, tillika ett viktigt sådant.

Colchester är på väg att drabbas av det s k ”andra-säsongen”-syndromet, det är lätt att överraska som nykomling direkt då man flyttats upp men säsongen efter tenderar att bli sämre, laget är nu mer kartlagt och får svårare att överraska sina motståndare. Colchester är vassa på sin hemmaarena Layer Road, något QPR fick erfara i höstas då man föll med 2-4 men efter en bra säsongsinledning så har man nu fallit genom tabellen och åkte efter förra helgen ner under det nedre strecket. Laget drabbades av en tuff spelarflykt i somras, QPR-bekantingen Jamie Cureton, Chris Iwelumo och Richard Garcia lämnade alla klubben och även om ersättarna inte var dåliga (bl a gamle Teddy Sheringham) så räckte det inte för att hålla klubben kvar på den övre tabellhalvan. Samtidigt som man bygger en ny arena så kämpar laget nu i botten under ledning av managern Geraint Williams. QPR-fans känner säkert igen Kevin McLeod som bar den tvärrandiga tröjan för några år sedan.

Rangers manager Luigi De Canio kan välkomna såväl Adam Bolder som Rowan Vine tillbaka i truppen, båda dessa efter avstängningar. Michael Mancienne jobbar sig fortfarande tillbaka efter en ljumsskada men Sampsa Timoska bör kunna spela efter att ha blivit av med ett envist virus. Vad som ytterligare är mycket glädjande är att Simon Walton snart är tillbaka efter sommarens benbrott, han lär återigen få plats på bänken och kanske kan vi hoppas på ett inhopp för Walton. Pat Kanyuka är fortfarande skadad medan Scott Sinclair lämnat QPR, låneperioden är över och Sinclair är tillbaka på Stamford Bridge. Mitt tips är att De Canio behåller backlinjen intakt sen förra matchen medan Adam Bolder tar Gareth Ainsworths plats på mittfältet. ”Ainsan” gjorde en vass insats mot Wolves men tenderar ändå att förpassas till bänken då de mer ordinarie spelarna kommer tillbaka.

I Colchester hoppas man få tillbaka sin kapten Karl Duguid samt anfallaren Kevin Lisbie, båda tränar för fullt och kan eventuellt medverka i morgon.

Matchen är svårtippad men jag tror och hoppas att Rangers lyfter sig i en s k ”6-poängsmatch” som denna, en seger hade varit guld värd inför helgerna. Kan vi plocka bra med poäng innan dess att transferfönstret öppnar så är jag inte så orolig men faran ligger i om spelarna tror att allt löser sig med pengar, det är trots allt på planen det hela skall avgöras.

Mitt tips: 2-1, Blackstock och Vine hänger varsin kasse!

--

Tippade laguppställningar:
Colchester:
Gerken
Baldwin-Connoly-Virgo-Granville
Yeates-Jackson-Izzet-McLeod
Platt-Sheringham

QPR:
Camp
Malcolm-Rehman-Stewart-Barker
Rowlands-Bolder-Leigertwood-Buzsaky
Vine-Blackstock

Fredrik Montgomery2007-12-21 17:30:00
Author

Fler artiklar om QPR