Lagbanner

Inför Plymouth-QPR

Svår bortamatch för sargat QPR

Efter de senaste dagarnas skriverier om pengatillskott som sedan följdes upp med att QPR med blotta förskräckelsen klarade 2-1 hemma mot Colchester i lördags och tog sig upp över nedflyttningsstrecket väntar nu tre svåra matcher innan transferfönstret öppnar.

Motståndare på 'Boxing Day' är seriesjuan Plymouth på bortaplan. Trots turerna då Ian Holloway lämnade klubben för att ta över Leicester har inte påverkat laget alltför negativt och nygamle bossen Paul Sturrock och hans lag har efter att halva serien är spelad bara två pinnar upp till en kvalplats.

Plymouth föll i lördags med 1-2 borta mot Crystal Palace efter en blek första halvlek av samma elva som matchen innan vann över Watford med 1-0. Efter träningen på julaftons morgon antydde Sturrock att han tänker göra en del förändringar i laget då man, precis som alla andra lag i serien, har ett tätt matchprogram framför sig.

Sturrock får tillbaka högerbacken Paul Connolly och mittfältaren Lilian Nalis efter avstängningar och troligen är inlånade yttern Lee Martin (Manchester United) tillbaka efter en lättare skada och det är inte omöjligt att dessa tre spelare går rakt in i startelvan.

Trots att Plymouth ligger tio poäng och fjorton placeringar över QPR i tabellen tar Strurrock inte lätt på matchen, men väljer att koncentrerar sig på sitt eget lag och det faktum att laget vunnit mer borta än hemma i höst är något som gör att han vill ändra sättet laget genomför sina hemmamatcher på.

Om Plymouth får tillbaka spelare från avstänging så är det sämre på den fronten för QPR. Damion Stewart är avstängd efter sin utvisning mot Colchester och med frågetecken för Michael Mancienne, Sampsa Timoska och Pat Kanyuka blir det troligen Simon Walton som får spela mittback tillsammans med Zesh Rehman.

På mittfältet är Martin Rowlands troligen tillbaka efter att ha missat matchen mot Colchester på grund av sjukdom. Rowlands återkomst i laget ger Luigi De Canio möjlighet att flytta upp Rowan Vine i anfallet igen.

Det verkar också vara så att QPR får lov att använda Plymouth-lånet Ákos Buzsáky i matchen. I många fall skrivs det in en klausul i lånekontrakten som säger att en utlånad spelare inte får spela mot sin klubb, men då lånet av Buzsáky verkar ha varit ett sätt att tidigarelägga en transfer till QPR så verkar klausulen inte att finnas.

Jag tror att det kommer att bli en match som bägge lagen försöker vinna. Plymouth behöver ett stabilt hemmaspel för att hänga med topplagen, medan QPR inet kan förlita sig på oavgjorda matcher om man vill ta sig ur problemen man har försatt sig i.

Preliminära laguppställningar

Plymouth Argyle


1.Romain Larrieu
2.Paul Connolly 
5.Krisztián Timár
19.Marcel Seip
18.Gary Sawyer
7.David Norris
17.Lee Hodges
4.Lilian Nalis
29.Lee Martin
10.Barry Hayles
16.Petér Halmosi

QPR

1.Lee Camp
25.Robert Malcolm
19.Simon Walton
28.Zesh Rehman
3.Chris Barker
11.Gareth Ainsworth
7.Adam Bolder
32.Mikele Leigertwood
14.Martin Rowlands
10.Ákos Buzsáky
26.Rowan Vine

Simon Ståål2007-12-25 12:37:00
Author

Fler artiklar om QPR