Watford-QPR 2-4 (0-3)

Rangers kontrade sig tre poäng mot ligatvåan.

QPR stod för en skräll då man på lördagen vann över Watford på bortaplan med 4-2. Watfords hemmaform har visserligen varit usel de senaste månaderna, men hemmafansen såg säkert sin chans till tre poäng innan matchen då Rangers laguppställning presenterades.

Sedan tidigare stod det klart att Mikele Leigertwood skulle missa matchen på grund av avstängning. Vidare så hade Luigi De Canio valt att placera såväl Ákos Buzsáky som Rowan Vine på bänken. Detta upprörde många QPR-fans då dessa två tillhört lagets bästa spelare sedan de anslöt på lån.

Upprörande var också att försvararna Pat Kanyuka och Sampsa Timoska inte ens återfanns på bänken medan Robert Malcolm spelade från start. Malcolm greps två dagar tidigare för rattfylla och borde skickats tillbaka till Derby, från vilka han är på lån, på en gång. Även Simon Walton, mittfältare som är kapabel att spela mittback, fick stå till sidan för Malcolm och sätta sig på avbytarbänken.

På den positiva sidan noterades att 17-årige Angelo Balanta för första gången fick chansen från start i vad som såg ut att vara ett tremannaanfall tillsammans med Dexter Blackstock och Marc Nygaard.

Precis som förväntat inleddes matchen med en massiv press från hemmalaget och i fjärde minuten nickade målfarlige Nathan Ellington strax utanför. Efter tretton minuters spel kom matchens första mål, men det var inte Watford utan QPR - av någon outgrundlig anledning klädda i sitt röd-svarta reservställ - som i sitt första riktiga anfall fick straff.

Unge Balanta spelade snyggt fram Blackstock som tacklades omkull av Jordan Stewart precis innanför straffområdesgränsen. Domare Foy blåste straff och Martin Rowlands skickade bollen åt ett håll och Richard Lee i hemmamålet åt det andra.

Precis som förväntat fortsatte Watford att ha mest boll och Ellington hade en bra chans, men från tiotalet meter kunde han inte hålla sitt avslut med vänsterfoten under ribban.

Med knappa halvtimmen spelad stack QPR upp i ett sällsynt anfall och jobbade till sig en hörna på vänsterkanten. Rowlands hörna rensades inte bort av hemmaförsvaret och bollen kom tillbaka ut till Rowlands på vänsterkanten. Rowlands tog sig in längst med kortlinjen och bollen hamnade hos Blackstock, vars volley tippades till hörna av Lee som fick sträcka sig ordentligt för att nå bollen.

På hörnan nådde Damion Stewart högst i närkamp med två motståndare och kunde från sju meters håll nicka bollen i mål utan chans för Lee.

Hemmalaget gav inte upp och försökte få in ett mål innan paus utan att lyckas. I stället råkade Lloyd Doyley dra på sig en varning då han tyckte sig höra en domarsignal. Doyley plockade helt enkelt upp bollen. Domare Foy varnade, något onödigt, honom för att avsiktligt ha tagit med händerna.

Fem minuter innan paus stack QPR upp i ytterligare ett sällsynt anfall och det slutade med att Bolder hittade Balanta på straffområdesgränsen. Balanta tog emot bollen på bröstet och skarvade sedan vidare till en fri Rowlands till vänster. Rowlands avslutade kyligt och QPR ledde med 3-0.

Sista chansen i första halvlek föll till Watford och Lee Williamson, vars skott tog i stolpen och sedan träffade Lee Camp innan bollen rullade ut över kortlinjen till en resultatlös hörna.

Watfords manager Aidy Boothroyd gjorde ett byte i paus då backen Matt Jackson byttes ut mot förre QPR-backen Danny Shittu. Shittu placerades dock inte i backlinjen utan i sin nya alternativa roll som anfallare.

Watford fortsatte att jaga mål och redan sju minuter in på den andra halvleken reducerade man då Damien Francis nådde högst på ett inlägg från Doyley mot den bortre stolpen. Francis nickade tillbaka mot den främre stolpen och bollen såg ut att gå utanför men i ett försök att rensa bort bollen slog Zesh Rehman bollen längst med egen mållinje och rensningen träffade Lee Camp och hamnade i QPR-målet.

Målet ingav hopp från Watford som inte gett upp hoppet om att rädda minst en poäng. Mitt i halvleken byttes Ellington ut mot målfarlige Marlon King. Några minuter tidigare hade Luigi De Canio ersatt en trött Ainsworth med Rowan Vine. King visade direkt prov på sin farlighet då han drog ett skott strax över ribban.

Darius Henderson var nära att ge hemmalaget kontakt, men lyckligtvis för alla i tvärrandigt smet hans skott strax över Camps vänstra kryss.

Ákos Buzsáky ersatte Balanta med sjutton minuter kvar att spela och fem minuter senare var det den ungerske landslagsmittfältaren som avgjorde matchen. Watford gick bort sig i markeringen och Buzsáky fick bollen till vänster i straffområdet och rundade Lee innan har ur dålig vinkel sköt bollen i mål via en täckande Jay DeMerit.

Med fem minuter kvar att spela reducerade Watford då Shittu från knappt tio meters håll tryckte upp bollen i nättaket bakom en chanslös Camp.

På övertid hade Dexter Blackstock chansen att göra Rangers femte mål för dagen, men efter en rush från mittlinjen sköt han utanför Lees bortre stolpen och matchen slutade 4-2 till QPR.

Watford: Doyley (34), Smith (75)
QPR: Nygaard (44), Barker (60), Bolder (87)

Watford: Lee, Jackson (Shittu 46), Stewart, DeMerit, Francis, Henderson, McAnuff, Doyley (O'Toole 80), Williamson, Ellington (King 69), Smith. Ej använda avbytare: Mariappa, Ainsworth.

QPR: Camp, Barker, Stewart, Bolder, Blackstock, Ainsworth (Vine 63), Rowlands, Malcolm, Rehman, Nygaard (Walton 92), Balanta (Buzsaky 74). Ej använda avbytare: Cole (mv), Moore.

Domare: C Foy
Publik: 18 698

Efter matchen var Watfords manager Aidy Boothroyd naturligtvis besviken. Han var förvisso nöjd med hur laget pressade tillbaka QPR, men var besviken på försvarsspelet.

QPR-tränaren Luigi De Canio var förklarligt mycket nöjd med lagets insats och tyckte att man förtjänat segern. Han underströk dock att vissa lagdelar behöver förstärkas och bekräftade det alla vet, att det kommer att komma in en hel del nya spelare i januari.

Det återstår en match innan transferfönstret öppnar igen. QPR möter på nyårsdagen Leicester, numera tränade av förre QPR-managern Ian Holloway, på hemmaplan.