Lagbanner
Pubguide W12 - Intro samt British Queen

Pubguide W12 - Intro samt British Queen

Swedish Hoops lanserar en mer eller mindre komplett guide över pubarna i W12, en ovärderlig info för Rangers-fans (och bortasupportrar)!

Beer and football
Att ladda med några öl på någon gästvänlig Public House bland själsfränder innan fotbollsmatchen börjar tillhör livets goda. Om du inte ska lira själv alltså. Befinner du dej i England är ett och annat sådant besök nästan oundvikligt (det finns ca. 6000 pubar bara i London). En vistelse på ”rätt” ställe är en rejäl stämningshöjare och ingår i helhetsupplevelsen för den ultimata matchdagen. Är du nykterist eller inte intresserad av fotboll? Gillar du helt enkelt inte pubar? Då kan du sluta läsa nu...

Drink with colours
Vi har satt samman en pubguide för er som är QPR-fans (eller för all del, borta-fans) och vill veta var dom vackra Super Hoops-fansen dricker (eller inte dricker då). Guiden innehåller information om pubens utbud av drycker och käk, dess karaktär, atmosfär, personal och klientel. Vi försöker också upplysa om det finns dart, biljard eller andra förlustelser. Och det kanske viktigaste - i vårt fall - hur hög ”QPR-faktor” stället har. Denna sammanställning lotsar er rätt vare sej ni reser med morsan, kärleken eller Man U-supportande polare. En användbar guide för både erfarna och oerfarna resenärer. Tänk på att i första hand stämmer uppgifterna (betygen) in på matchdagar. Stället kan ju vara lite annorlunda en vanlig måndagskväll. Det ska nämnas att samtliga pubar givetvis ligger i QPR-land och naturligtvis är inom resonabelt gångavstånd till vår högborg Loftus Road. 

Har du en annan syn? Har vi missat nåt? Finns det felaktigheter? Vill du tipsa om en pub? Mejla då redaktionen. Vi gillar feedback!

A pint of ec Guinness, please
Vilket råtthål som helst kan erbjuda en lager. Pubar som även kan tillhandahålla en stout respekteras därför lite mer. När det gäller stout (eller stout-porter) är Guinness först, störst, bäst och vackrast men den kan smaka olika från krog till krog. För er som inte är så bekanta med brittiska benämningar kan vi nämna att lager är ljust, underjäst och den klart vanligaste ölsorten. Ale är ett samlingsnamn på överjästa öl och tillverkas i ofantligt många olika styrkor, smaker och färger. Stout (som ju också är ett ale) är ett mycket mörkt, fylligt och kraftigt öl med låg sötma (är ni fortfarande med?). Ähh, på ren svenska kan man enkelt sammanfatta så här: Ljusa, mörka och svarta. 

För att få extra beröm av oss krävs att man har ett bra balanserat utbud av dessa tre. Bra priser och valmöjligheter på starkare drycker - förslagsvis en irländsk single malt - kan givetvis dra upp betyget. Och nu fick du också lära dej att Irland är whiskeyns vagga, inte Skottland!

Walking down Uxbridge Road
Sista rubriken är inte bara ett gammalt QPR-fanzine utan en sak som måste utföras för att man ska få kalla sig man. Uxbridge Road och Goldhawk Road är två klassiska gator i Shepherds Bush som doftar Queens Park Rangers och lyckan är stor när man kan spatsera där på matchdagar. Det är en ynnest att t.ex. kunna starta vid trevliga O’Neills på Goldhawk Road, springa upp på billiga Central Bar för lite käk och mer öl, fortsätta Uxbridge Road fram till vettiga The Green, göra ett inhopp på lilla White Horse för att få trängas med riktiga QPR’are, sedan en avstickare till sköna Crown & Sceptre för en god Fullers, tillbaka till Uxbridge och rymliga Coningham Arms eller (och) tuffa British Queen och (eller) ganska nyligen uppfräschade Queen Adelaide som bägge ligger mittemot på samma gata. Du kan avsluta med ett besök på Springbok som är belägen endast 5 sekunder från entrén på South Africa Road och numera smakfullt renoverad till en riktig hemmapub. 

En varning bör dock utdelas för denna typ av pubmaraton. Det blir en aning stressigt och tankar du ordentligt på varje ställe lär du se 44 spelare när matchen börjar....

Nu kör vi innan denna introduktion blir längre än själva guiden. Först ut är: 

----

British Queen, 434 Uxbridge Road 

Denna pub är ett gammalt slitet hak och många stammisar har druckit malt härinne sedan andra världskriget. Inte konstigt att många kallar detta för en ”old man’s boozer”. Ihärdiga rykten gör gällande att senast en kvinna besökte British Queen var 1952. Hon letade då förmodligen efter sin make. 

Brittiska Drottningen är alltså främst en inrättning för det pensionerade manliga könet eller i klasserna där man sorterar arbetstagare och arbetslösa. Äntrar du detta ställe en icke-matchdag får du räkna med att bli en aning granskad. Om gubbarna orkar titta upp från sin pint vill säja. 

Många engelsmän tycker ju att det är synd och skam att åtskilliga klassiska pubar idag ”trendifieras”. Det kan man inte anklaga det här stället för. För ett gäng bord och stolar, en nerpissad toalett, en torftig lounge och en cigarettautomat är typ vad dom kan erbjuda. Men när Queens Park Rangers FC lirar hemma händer nåt. Närheten till Loftus Road och den osnobbiga atmosfären bidrar till att QPR-fans väller in. Yngre QPR’are drar ner ålderssnittet och höjer stämning och ljudnivå till max. Och det är ofta ett ganska tufft klientel så man bör inte vara rädd av sej om man väljer att gå hit. 

British Queen är ingen charmig historia. Barpersonalen är surt sammanbitna, "the boys in blue" brukar hälsa på, man kan inte nå utgången utan att knuffas hårt, det flödar fler droger än dom baren erbjuder och det är förbannat trångt framför den lilla bardisken. Det här är stället där en heroinberoende snubbe plötsligt kan dyka upp och försöka kränga det han senast stal. Utan att personalen blir upprörda. 

Härinne dricker du helst ljusa öl och det beror delvis på det magra utbudet av ale. Sist jag kollade hade dom en - nämligen Brakspear Bitter - men killen bredvid mej hade valt en sån och väste i mitt öra; -”It taste like shit!”.

Men bli nu inte avskräckt. B.Q. är verkligen värd att besöka även om den suveränt krämiga Boddingtonen för jämna två pund numera tyvärr är ratad. Detta är en genuint levande pub och man känner sig ändå säker härinne (om du har våra färger). Dom kör mycket fotboll på tv, QPR och Celtic samsas på väggarna och är du helt likgiltig för denna pub en matchdag är du förmodligen död. 

Många är pratglada och alla gillar svenskar som gör den långa resan för QPR. Jo, vi rekommenderar faktiskt varmt ett besök här trots ruffigheten. Men inte om du är bortasupporter och vill leva en stund till. 

Första gången författaren av dessa rader besökte B.Q. frågade bordsgrannen var vi var ifrån. Han älskade det faktum att vi var svenska QPR-fans sedan så länge tillbaka (60-tal). Efter några rundor utmanade han vår störste i sällskapet att duellera. Vår polare antog utmaningen, de tog sats mellan bord och bardisk, sprang mot varann och bröstade ihop. Till resultat att vår nyfunne vän for minst fyra meter bakåt och slog omkull. 112 kilo engelsman var däckad. Sverige 1 England 0. Vi är alla vänner (än) idag och hans son och sonson är alltid med. Tre generationer QPR och själv har han druckit på British Queen i 50 år. Vi älskar sånt! 

Betyg British Queen (skala 1-10, 10 är högsta betyg)
Dryck: 4
Mat: 3
Atmosfär: 8
Nöjen: 2
Toaletter: 1
QPR-faktor: 10 

Om du vill hitta till British Queen så klicka HÄR

Central Bar
Coningham Arms
Crown & Sceptre
O'Neills
White Horse
Goldhawk
Springbok
Queen Adelaide
The Stinging Nettle
Princess Victoria
O'Donoghues
The Prince
Walkabout's och Belushi's
Defectors Weld
Shepherd & Flock
Duke of Edinburgh och The Richmond Arms
Orchard Tavern
The Green
Green Room och Angel & Askew
Smuts Bar

Epilog

Matz Peterson2010-08-09 18:20:00
Author

Fler artiklar om QPR