Pubguide W12 - nr 3
Coningham Arms, 191 Uxbridge Road
Detta är en pub som är så stor att dom inte ens har råd att möblera hela ytan. Här gäller ofta ståplats. På matchdagar blir du ibland serverad biran i en sladdrig plastmugg som knappt går att få grepp på. Då öses det ut dryck som om det vore för folk döende av törst. Dom glömde däremot en sak. Att göra toaletterna lika rymliga som i proportion till lokalen. C.A. är nerslitet och har ett ganska mediokert utbud av öl. Men här tar det negativa slut.
Coningham Arms är ännu en Irish- Celtic- och QPR-relaterad pub och ett väldigt bra val när det är fajt på Loftus. Priserna är humana och personalen mycket effektiva och vana vid många besökare samtidigt. Du får öl snabbt om du plöjer på lite framme vid den långa bardisken. Var inte blyg bara. Då får du inte kyssas. Det bör nämnas att på icke-matchdagar kan konstellationen av barpersonal se annorlunda ut. En beskrivande kommentar från en svensk QPR’are: ”Senast såg personalen ut att vara snäppet äldre än inredningen, och den senare måste närma sig 100.”
För er som undrar vad i hela världen folk från den gröna ön, ett skotskt fotbollslag och Shepherds Bush har gemensamt kan vi berätta att irländare (som ju varit månghövdade utvandrare i hundratals år p.g.a. arbetslöshet) fann the Bush i västra London väldigt populärt framförallt på tidigt 50-tal. Busken var ganska billigt, ligger ju mycket centralt och hade ett makalöst vackert fotbollsgäng. Därav alltså den stora mängden irländska pubar i W12. Att många av dessa krogägare (och stammisar) hejar på Celtic beror helt enkelt på den katolska kopplingen. Därför ser man ofta QPR och Celtic samsas på väggarna i dessa hak. Att bägge lagen bär - och kallas - Hoops är bara en lyckad och skön tillfällighet. Ni som kan er historia vet att QPR FC faktiskt var före Celtic FC att lira i grönvita tvärränder. En del av er har säkert också lagt märke till att det finns mycket polska inslag i the Bush. Jo, många polska soldater som slogs sida vid sida med britterna i andra stora gav helt enkelt fan i att åka hem när vapnen lades ner. De gifte sej med engelska donnor och sträckte ett långfinger till Sovjet. Det var därför många med polskt påbrå var lyckliga här när QPR värvade Marcin Kus och Adam Czerkas. Det var dom dock ensamma om....
Nog med historielektionen nu och tillbaka till Coningham Arms. Landar du på C.A. en matchdag bärande färger behöver du inte vara alltför orolig. Coningham är en trivsam pub som svämmar över av vänligt sinnade QPR-fans (ja, alltså dom är vänligt sinnade om du själv är det). Svämma över var det förresten. Om du trängs ut på gatan är det ingen fara. Då kan du gå tvärs över till puben som var först ut i guiden eller till Queen Adelaide strax bredvid. Dessa ställen ingår i Shepherds Bush gyllene triangel. Inte ofta man ser tre pubar så nära varann.
Coningham Arms kan även erbjuda big screen och möjlighet att skjuta biljard. Och hyfsat käk är inga problem heller.
Hejaramsorna ekar ibland högt här innan match. Även efteråt om R’s vunnit. Killar och tjejer i blandade åldrar minglar med glatt humör och om du känner för det kommer du garanterat att hamna i samspråk med nån intressant person. Detta ställe är ganska populärt och det finns alltså grund för det. Oftast grasserar nämligen en härligt uppsluppen stämning.
När vi lirade 1-1 i premiären mot Blackpool 2009 kom en snubbe fram och öppnade käften framför den yngsta grabben i mitt gäng. Han pekade på en glugg mellan gaddarna i överkäken och sa: ”This is from last time we played them…”. Följt av ett hästgarv. Så brittiskt..!
Betyg Coningham Arms (skala 1-10, 10 är högsta betyg)
Dryck: 5
Mat: 7
Atmosfär: 9
Nöjen: 7
Toaletter: 3
QPR-faktor: 10
Tidigare pubrecensioner:
Intro samt British Queen
Central Bar
Nästa pub: Crown & Sceptre