Peterborough - QPR 0-2 (0-1)

Disciplinerat Rangers tog viktig bortaseger mot Peterborough

Rangers tog på nyårsdagen sin första bortaseger sen mitten av september då man slog tillbaka Peterbourough med 2-0. Segern var rättvis och det var två "icke-forwards" som
låg bakom de viktiga målen som gav Rangers nytt hopp om
en kvalplats framåt vårkanten.

Marc Bircham kunde spela från start i matchen och Furlong
hade fått lämna över sin plats i anfallet till Brett Angell
och det visade sig vara ett lyckosamt drag då den senare
var en stor källa till oro i hemmaförsvaret. "The Posh"
motståndarna gör mål. Efter att några varningar fördelats
jämnt på båda lagen så får hemmalaget ytterligare en målchans, Farrell träffar stolpens utsida klockrent och i detta skede hoppas man på att Rangers skall klara sig halvleken ut utan baklängesmål. Istället kan Clarke Carlisle nå högst på en Langleyhörna och från nära håll knoppa in ledningsmålet för Rangers. Kanske inte helt
rättvist i detta skede men vem bryr sig...?

Peterborough inleder andra halvleken i ett högt tempo men
Rangers trycker tillbaka hemmaspelarna genom att tillskanska
sig ett antal hörnor, tyvärr alla resultatlösa. I den 54:e minuten tvingas Terrell Forbes att nicka ett hemmainlägg till hörna. Spelet böljar nu fram och tillbaka men "The Posh" har de bästa chanserna, bl a skjuter målkungen Clarke över från nära håll efter kalabalik i Rangersförsvaret.

I den 77:e minuten kombinerar Gallen, Angell och Rose snyggt
men målvakten tippar Langleys skott över. Istället tar Langley själv hand om hörnan och slår denna rätt i mål, matchen därmed punkterad. Mot slutet är QPR närmare 3-0 än vad hemmalaget är en reducering, båda Angell och Rose hade ytterligare chanser som borde förvaltats bättre. Segern var dock helt rättvis och minskar på det tryck som både laget och manager Holloway haft på sig, den senare hade knappast
överlevt en ny förlust. En manager som dock inte lär sova gott i natt är Peterboroughs Barry Fry som fick lämna London Road ackompagnerad av ropen om krav på hans avgång.

Rangers gjorde ett disciplinerat intryck och Ian Hollway
var märkbart lättad efteråt. Positivt att se att både Cook
och Angell tillfört laget kraft och snabbhet i anfallet.
Richard Langley var "Man of the Match" och låg bakom båda
målen. Däremot saknar man Gallens målsinne, skall vi klättra
högre i tabellen så måste notoriska målskyttar som Gallen
och "Thommie" komma in i "the zone" och inte bara skapa
chanser. Nicky Culkin tycks iallafall definitivt ha tagit
befälet över målvaktsposten och han gör det med den äran.

Nu väntar två hemmamatcher mot två på pappret överkomliga lag: Stockport och Barnsley. Tabellen är mycket jämn, speciellt kring det övre kvalstrecket där 7 lag slåss om en plats. Det är dock många matcher kvar och mycket kan hända. Rangers verkar dock vara ur den mest akuta formsvackan, vågar vi hoppas på två raka hemmasegrar härnäst tro?