Lagbanner

Petter rapporterar från Barnsleyresan - del 1

..och om varför varje lag måste ha en Briegel...

P.S Eftersom Svenska Fans endast tillåter 7100 tecken i en artikel så får ni avnjuta reserapporten i två delar! Hav tålamod, imorrn kväll kommer del 2!

------

Här kommer en liten reserapport från senaste helgen i London..

Jag ville denna helgen vidga mina QPRvyer ytterligare så jag bestämde mig för att på fredagen, sista träningen innan matchen mot Barnsley på Loftus Road åka ut till träningsanläggningen som ligger i Acton, Twyford Avenue. Jag hade inför resan tagit reda på förutsättningarna, om man fick besöka en träning, var, tid osv, fick finfin hjälp av den kända supporten Tracy Stent, som även är aktiv i QPR1st. trots vägbeskrivning lyckades jag med konstycket att gå åt precis fel håll, så man var lite halvsvett när man väl var framme efter ha gjort Acton runt i gympadojer. Nåväl framme, så tog man sig ju så nära så möjligt för att se så mycket av träningen, var inte jätte nära men ändå OK för att se en del, de körde väl ca 2 timmar, med spel där Holloway och Jacket (ibland) gick in och styrde uppspel, löpningar osv. Man såg under spelmomentet att en skräll låg i luften (uttagningen) då Pacquette såg vass ut och i övrigt bra tempo. Det regnade snöblask och blåste en del så att värma sig efteråt var inte helt fel. Förresten finns det någon som någonsin blivit varm i ett engelskt hus, - näe inte jag heller !

Då träningen var över så var det ju lite upp till bevis, jag tänkte, va f-n om man nu är här så vore det ju lattjo att snacka lite med grabbarna så den första jag pratade med var Steve Palmer, man presenterade sig som QPRfan från Sweden och sen var det bara att ställa sina funderingar, form, inför matchen, säsongen osv. Inga problem, Palmer var en hyvens grabb som trodde att med en bra start så skulle ett ungt lag säkert lyckas (precis så blev det), formen var god och han kände sig pigg. Nästa offer var Matthew Rose, en spelare som olyckligen skulle skada sig på lördagen, han hade bråttom så det var inte mycket sagt. Richard Pacquette var nästa spelare som vi fick tag i, jag berättade att vi har en i Svenska QPRgänget som alltid vill se han på banan, det blev han säkert glad av att höra, Pacquette var oxå en spelare som Tracy höll högt så hon gillade uppgifterna om svenska Tony Currie, han visste ju att han skulle starta och det var med förväntan han såg fram emot matchen, noterbart är att under träningens sista del då forwards körde avslut var klart vassast, kanske ville han visa den kräsna Loftus Road publiken sin klass och en liten revanschlusta efter utlåningen ? Richard Langley hade aldrig varit i Sverige men träffat en hel del svenska tjejer som den sanna playboyen han ger sken av, en väldigt trevlig kille som signerade ett foto till en annan QPR:are i norra England som Tracy skulle skicka upp. Kuriosa : Blev bjuden på tuggummi.

Sedan till höjdpunkten, rätt var det var så var Ian Holloway i närheten så jag tog tag i honom, han är ju ganska kort och började prata om ditten och datten. Vi pratade om laget, varför Shittu inte fått stå undan då formen varit frånvarande, svaret var att han ville ha hans snabbhet då Carlisle och Palmer skulle sakna just det. Padula hade under säsongen dittills (vänt nu ?) spelat alldeles för omständigt (sydeuropeiskt?) och inte spelat "rakt" nog för att kvalificera sig för en plats, desto roligare att han gjorde så bra ifrån sig mot Barnsley. Han såg Palmer som en riktig ledare, pålitlig, viker ej ned sig och argument som jag köper till 100 %, de som läst mina inlägg på gästboken vet att min åsikt är att det behövs ibland nyttiga spelare, precis som Briegel spelade i tyska landslaget på 80talet, precis som Milans vinnande europacuplag med 2 grovarbetare, Albertini och Desailly gjorde stor succé 1994. Vi spelar nu i div 2 (egentligen den 3e divisionen i England) och folk snackar om att vi inte har råd att spela en sådan spelartyp, Kom igen !? Les Ferdinand var inget annat än ett rykte, ingen sanning whatsoever. Cupdebaclet var ju en jätte ekonomisk baksmälla , eller rättare sagt man gick miste om stora pengar som man lätt kunnat få ta tag i och det kan ju vem som helst räkna ut att just för dessa slantar gjort punktinsater på spelare som man ev saknar eller vill förstärka med, sorgligt men Reality bites.
Vi pratade oxå länge om en träningsmatch QPR gjorde 1993 då nämligen Holloway fick trycka dit lädret mot IFK Göteborg och jag var och kollade utanför Falkenberg, Les gjorde det andra. Jag minns att jag blev plåtad med Andy Sinton efter matchen, Parker lämnade klubben strax därefter, bra lag vi hade......

...to be continued...

Petter in Smalland2003-01-17 21:04:00

Fler artiklar om QPR