Lagbanner

Inför Chesterfield - QPR

Match trots allt - kan ett skadedrabbat Rangers klara "Spireites"

Efter den snöpliga förlusten mot Tranmere gäller det nu att komma tillbaka och återuppta den fina trend som året inleddes med. Men det kan bli svårt mot Chesterfield på söndag, inte minst då Rangers är kraftigt försvagat p g a skador och avstängningar. Det var länge frågan om matchen skulle spelas men planen i Chesterfield klarade dagens "pitch inspection" och därför blir det kick-off kl. 14 engelsk tid imorgon söndag.

Först en rapport från skadefronten..

- Clarke Carlisle - tveksamt om han spelar, kämpar mot klockan för att bli återställd från smällen på knät han ådrog sig mot Tramere
- Marc Bircham - tveksam, har åkt på influensa eller nåt liknande. 50/50?
- Lee Cook - spelar inte, avstängd
- Terrell Forbes - fick en smäll mot Tranmere men spelar säkerligen
- Richard Langley - spelar inte, skadad, dock på bättringsvägen, en vecka kvar..
- Karl Connolly - spelar inte, skadad
- Matthew Rose - spelar inte, skadad
- Tommy Williams - spelar inte, skadad

Rena rama hospitalet med andra ord... Tipset är att backlinjen består av Shittu, Forbes, Padula och Palmer, den senare får m a o ta klivet ner från mittfältet där han huserat de senaste matcherna. Murphy bänkad efter den mindre lyckade insatsen senast. Mittfältet blir den stora huvudvärken för Ollie. Breddare Cook kommer att saknas och f n saknar QPR en alternativ vänsterytter. Jag hoppas och tror att Ollie väljer unge Ollie Burgess, en talangfull spelare som gjorde bra ifrån sig mot Barnsley. Liten chansning men i detta läge måste man våga. Hoppas sen på att Birchams snuva lägger sig, han bildar då inner-mitt med Dennis Oli. Spelar inte Bircham så ser jag Wes Daly som första alternativ. Gallen tar högerkanten. I anfallet har vi bra valmöjligheter då Furlong avtjänat sin avstängning, jag tror på Angell och Pacquette men skulle hellre vilja se Thomson från start, han nätade i reservlaget i veckan och kan få en nytändning om han får inleda. Culkin vaktar kassen i vanlig ordning.

Våra vänner från Chesterfield var vår premiärmotståndare denna säsong och Rangers vann den matchen med 3-1 efter att ha gjort sina tre mål under matchens 18 sista minuter. Sen dess har det varit lite upp och lite ner för "Spireites" men man tillhör den grupp av lag som parkerar just under kvalplatserna så chansen till div 1-spel nästa år lever. En poäng på senaste tre matcherna tyder dock på en nedåtpekande formkurva. Man har ingen notorisk målskytt, Glynn Hurst har gjort flest, 5 st. Arenan heter Saltergate och rymmer ca 14.000 personer, planer finns dock på att bygga en helt ny arena i Chesterfield. Även Chesterfield har skadeproblem, man kommer att få avvara såväl Steve Payne, Jon Howard och Steve Blatherwick, normalt sett ordinarie.

Det gäller nu bara att glömma debaclet från i lördags och ta nya tag. Förhoppningsvis kan de nya spelare som får chansen ta detta på rätt sätt och göra samma goda insatser som skedde mot Barnsley hemma. Jag tippar 1-1 efter mål av Pacquette igen, hoppas dock på mer då det ser ut som om Chesterfields form inte är den bästa...

Come on U Rrrrrrrrrrrs…


Fredrik Montgomery2003-02-01 22:08:00

Fler artiklar om QPR