Lagbanner

Chesterfield - QPR 2-4 (1-2)

Rangers tillbaka i vinnarcirkeln - fyra mål och bra spel mot Chesterfield

Frågan alla QPR-fans ställde sig inför dagens match mot Chesterfield var ifall förra veckans snöpliga förlust var ett tillfälligt olycksfall i arbetet eller ett definitivt avbrott i den vinnande trend som Rangers hittils haft under året. Svaret på frågan var glasklart - Rangers är i mycket bra form och kunde relativt enkelt manövrera ut Chesterfield och ta sin tredje raka bortaseger.

Den startuppställning som Ian Hollway mönstrade innehöll flera nya spelare, bl a fick Ollie Burgess spela från start och Ben Walshe fick göra sitt första framträdande för säsongen. Vad som även var positivt var att Bircham var tillräckligt frisk från sin influensa för att kunna inleda matchen. Gino Padula var tillbaka efter sin kortvariga skada. Kevin Gallen fick även en mer central mittfältsroll medan Angell och Pacquette inledde på topp.

Matchen inleddes trevande från båda lagen men i den 11:e minuten fick Rangers sin första riktiga chans då Walshe slog en cross mot Burgess och Pacquette, de två kunde dock inte enas om vem som skulle avsluta och det hela mynnade ut i ingenting. Direkt efter chansen så gjorde Chesterfield 1-0! Ett något tveksamt ingripande av Walshe straffade sig, Chris Brandon slog en cross till Glynn Hurst som lobbnickade över Culkin.

Rangers lät sig dock inte nedslås av den motiga inledningen utan replikerade omedelbart, Padula prickade Pacquette med ett inkast och den senare gjorde inget misstag i friläge, 1-1! 10 minuter senare kom ledningsmålet för QPR! Bircham lade hörnan och Shittu nickade i friläge, 2-1! Mot slutet av halvleken var Brett Angell nära att göra sitt första mål i Rangerströjan men skottet gick tätt över. Man unnar verkligen Angell ett mål efter alla de chanser han haft men det vill sig inte riktigt!

Pacquette hade ett antal feta chanser i början av andra halvlek men det var också nära att Chesterfield kvitterat i mitten av halvleken, Andy Rushbury missade öppet mål. En balja för "fåtöljerna" i det läget och matchen hade säkerligen fått en annan utveckling. Nu kom istället trean som ett brev på posten, Birchams cross nådde nu inbytte Furlong som höll undan sin försvarare och satte bollen från snäv vinkel. Kul för Furlong som fick mycket skit efter sin utvisning mot Tranmere borta. Pacquette låg sedan bakom fyran, hans skott räddades av målvakten men Andy Thomson, också han nyinbytt, tog hand om returen och avgjorde definitivt matchen. Att Chesterfields Chris Brandon reducerade var mest av akedemisk karaktär, matchen och tre värdefulla poäng tillhörde Rangers.

Sammanfattningsvis en solid insats av QPR och ett gott kvitto på att truppen trots allt besitter en viss bredd. Ingen av de nyinsatta gjorde bort sig även om Walshe var ute och cyklade lite på Chesterfields första mål. Tyvärr blev den senare skadad och utbytt i halvtid, återstår att se hur allvarligt det är med Walshe. Konkurrensen om forwardsplatserna har också ökat, Thomson och Furlong fick båda näta och detta var positivt för själförtroendet hos de båda. Speciellt kul att se gamle målkungen Thomson i målprotokollet igen, kan han bara återfinna en del av den målaptit han visade prov på under förra året så kan han bli ett allvarligt hot mot övriga forwards. Pacquette går från klarhet till klarhet, han var livsfarlig för hemmaförsvaret och skapade förutom målet en mängd farliga chanser. Han får nog anses som given forward för närvarande, sen är det frågan om Angell kan hålla sin plats om han inte börjar göra mål!

Tabellen är fortfarande tät men Rangers tog nu ett fastare grepp om 6:e-platsen. Det är många matcher kvar men inte ens avståndet till andraplatsen ser överkomligt ut. Härnäst väntar Northampton borta, Rangers har revansch att utkräva på "Cobblers" sen den snöpliga hemmaförlusten i höstas. Blir det fjärde raka bortatriumfen för QPR?

Fredrik Montgomery2003-02-02 22:10:00

Fler artiklar om QPR