Lagbanner

Inför Northampton - QPR

Skadedrabbat Rangers mot ett Northampton i desperat behov av poäng.

Nästa match för QPR är mot Northampton Town på the Sixfields Stadium. Matchen är "all ticket", vilket innebär att inga biljetter säljs på arenan matchdagen. Det är alltså troligt att publiksiffran hamnar i närheten av 7 653 som är kapaciteten på den åtta år gamla arenan.

Sedan lagen möttes på Loftus Road i november har Northampton endast lyckats vinna två ligamatcher, mot Port Vale och Barnsley, och är i högsta grad indraget i bottenstriden till sammans med nio andra lag som har mellan 28 och 31 poäng. På de senaste fem matcherna har laget endast tagit en poäng. Senaste matchen spelades hemma mot Cardiff i tisdags och förlorades med 0-1.

Likt många andra lag i de divisionerna under Premier League har Northampton valt att låna in spelare. Målet kommer att vaktas av Glyn Thomson, inlånad då ordinarie målvakten och tidigare QPR-spelaren Lee Harper drabbats av en stressfraktur i foten. På lån finns också backen Paul Reid från skotska Rangers och landslagsmannen för Trinidad och Tobago - mittfältaren Brent Rahim. Rahim var i höstas på lån i West Ham, men tillhör bulgariska Levski Sofia.

I truppen finns också ett par spelare med rutin från högsta serien - Paul Trollope med förtid i bland annat Fulham och Marco Gabbiadini, som på högre nivå representerat Crystal Palace och Derby.

QPR kommer till matchen med många mittfältare på skadelistan. Richard Langley är ännu inte fullt återställd, och detsamma gäller så gott som alla spelare som har vänsterkanten som en någorlunda naturlig position. Ben Walshe skadade knäet när han fick chansen från start och Dennis Oli och Karl Connolly skadade sig i veckans reservlagsmatch. Lee Cook är fortfarande avstängd och troligen får vi se någon av anfallarna spela på kanten. Andy Thomson spelade andra halvlek mot Chesterfield ute till vänster och gjorde enligt rapporter bra i från sig.

Ett annat alternativ är att flytta upp Steve Palmer på mittfältet och låta Burgess spela till vänster och Gallen till höger. Detta kräver dock troligen att Clarke Carlisle är spelklar igen, vilket är osäkert. Chris Plummer har förvisso spelat ett par reservlagsmatcher, men lär behöva någon vecka till innan han är redo för 90 minuter i representationselvan.

I anfallet är det helt plötsligt överskott på spelare. Även om Thomson och Gallen spelar på mittfältet så står valet mellan Pacquette, Angell och Furlong. Den senare hoppade in och gjorde mål senast och om det blir någon ändring så blir det Angell som får kliva åt sidan.

Efter en koll på tabellen ser det ut som om Rangers utan problem skall kunna ta poäng. Så var dock läget i november också. Då gjorde Northampton matchens enda mål. Den negativa Skåneavdelningen på redaktionen tror att detta blir fallet även i denna match (och hoppas samtidigt på storseger).

Simon Ståål2003-02-07 10:44:00

Fler artiklar om QPR