Lagbanner

QPR-spelare till USA?

Queens Park Rangers har i dagarna inlett ett samarbete med en amerikansk klubb.

Förra årets segrare i amerikanska A-league, Milwaukee Rampage, köptes nyligen upp av Milwaukee Wave och bytte då namn till Milwaukee Wave United.

A-league är den nästbästa ligan i USA efter Major League Soccer, men som de flesta redan vet så är MLS en stängd liga och därmed förekommer ingen upp- eller nedflyttning.

Milwaukee Wave är ett lag som enbart spelar inomhusfotboll och man har tre gånger varit amerikanska mästare. Med köpet av Rampage/Wave United satsar man alltså även på utomhusfotboll. Som ett led i satsningen har man också inlett ett samarbete med QPR.

Till en början är det meningen att klubbarna skall låta sina ungdomsspelare vidga sina vyer och till sommaren kommer ungdomar från Wave att träna och spela i London under tio dagar, medan ungdomar från QPR åker i motsatt riktning.

På sikt är det inte heller omöjligt att klubbarna lånar seniorspelare till varandra, något som QPR:s manager Ian Holloway stöder. Förra sommaren var det nära att Richard Pacquette hamnade i MLS-laget DC United på lån. Nu handlar det inte längre om Pacquette, men andra yngre spelare på gränsen till seniortruppen kan få spendera tid med Wave United när ligan slutar i England i maj.

Det förekommer också uppgifter om att Waves starke man Tim Krause är intresserad av att bli delägare i Rangers. På denna fronten har han konkurrens av intressenter från Italien, som även de vill äga 25% av klubben.

Hur mycket ovanstående påverkar QPR på fotbollsplanen är svårt att säga, men att få in nya idéer och värderingar känns inte fel.

Källor: www.bbc.co.uk, qpr.co.uk samt www.sportnetwork.net

Simon Ståål2003-02-13 11:49:00

Fler artiklar om QPR