Lagbanner

Inför Huddersfield - QPR

Svårt Svenska Fans-derby mot Hudds - kan Rangers återfinna den borttappade formen?

Här kommer vår egen samt Hudderfieldredaktionens inför-rapport! Vi börjar med våra motståndare…

Huddersfield Town hoppas att fortsätta spinna på sin fina formkurva på tisdagen. Motståndarna QPR är dock av helt annan kaliber än de senast nedbrottade motståndarna Barnsley och Northampton. Men, kan Town upprepa hjältedådet från matchen som ser ut (fingers crossed) att bli säsongens stora vändpunkt (Cardiff hemma, 1-0) kan man komma att rubba playoff-jagande Rangers.

Towns supportrar får hoppas att laget inte börjar lika tveksamt som mot Northampton. Det något turliga, men enormt psykologiskt viktiga mål som gav 1-0 strax innan paus, tillförde Town självförtroende att enkelt spela av matchen och ta tre viktiga poäng i kampen för att undvika degradering. Vändningen kom när Waddy bytte taktik och gick från 3-5-2 till 4-4-2 och Those were the days hoppas och tror att det blir startformation i morgon. Det finns en chans att mittfältarna Dwayne Mattis och Chris Holland finns tillgängliga igen men den som borde ligga i riskzonen för att petas, Thomas Heary, har spelat så pass bra att han förhoppningsvis får fortsatt förtroende. Den eldfänge irändarens kampvilje ger det något veka mittfältet hos Town lite mer bett än kollegor Mattis och Holland.

QPR ligger för närvarande på sjätte plats i tabellen. Efter en tung period innan jul, då man gick 12 matcher utan seger har man skärpt till sig även om man stötte på patrul mot Swindon senast, 1-3. I laget finns hemmahjälten, tillika Town-bekantingen Kevin Gallen som var bästa målskytt för Hudds när laget åkte ur säsongen 2000-01. För närvarande leder han den interna skytteligan i QPR på 11 mål men överträffas faktiskt av målsvaga Towns bäste, eleganten Martin Smith (12).

Det blir förhoppningsvis ett välspelat Svenska Fans-derby i elljuset på the Mac där en seger för endera laget skulle ge lite arbetsro i lagens kamp för nytt kontrakt respektive uppflyttning. För Town gäller ända in i kaklet om man vill överleva på, så väl som utanför plan...

John Axelsson

-----

Här följer QPR-red:s rapport


Dax för en veckomatch och ytterligare ett Svenska Fans-derby
för Rangers. Det gick ju bra förra gången då vi ju slog tillbaka
Port Vale med 4-0, denna gång är det dock bortamatch mot ytterligare en nedflyttningskandidat som gäller. Rangers gjorde många besvikna i lördags då en tidig 1-0-ledning förvandlades till en förslust med 1-3 mot Swindon. Mirakulöst nog så höll man sig kvar på 6:e-platsen men en ny nollpoängare imorgon vore absolut inte sunt för QPR:s kamp för uppflyttning.

Ingen inför-rapport utan den obligatoriska skaderapporten och denna gång är det på målvaktsposten problemen finns. Nick Culkin har drabbats av en knäskada vilken öppnar upp en möjlighet för Chris Day att göra comeback i representationslaget 16 månader efter sitt dubbla benbrott. Unge Jake Cole går in som reservkeeper. I övrigt så bör Terrel Forbes kunna spela, Bircham är också något osäker men troligt är att han tar plats i startelvan. Tommy Wiliams trycker också på och vill in i laget efter sin skada.

Efter att ha varit inne i en formtopp så har QPR nu två mindre goda insatser bakom sig. Det är viktigt att man plockar poäng mot de sämre lagen då det snart väntar tuffare motstånd, närmast redan på lördag mot Bristol City. Huddersfield kan dock bli en hård nöt att knäcka, man kämpar för sin existens och gör det framgångsrikt, senast blev det 2-0 hemma mot Northampton, en seger som lyfte laget över det fruktade nedflyttningsstrecket. Lag som kämpar för kontraktet är alltid svåra att möta och min känsla är att QPR kommer att få det mycket tufft på McAlpines Stadium imorrn kväll.

Ian Holloway, f ö i helgen vald till "Manager of the Month" i Div. 2 för februari, har lite fler spelare att välja på denna gång.
Terrel Forbes kan eventuellt få chansen i backlinjen men jag tror att "Ollie" kör med samma startuppställning som i förra matchen, m a o Carlisle, Palmer, Shittu och Padula. "Birch", Langley och Cook känns givna på mitten men sen skulle jag vilja se Williams istället för Marcus Bean där, den senare övertygade inte mot Swindon och Williams är en allroundspelare som är värd en chans. Furlong och Gallen på topp tillsvidare med Pacquette som första inhoppare.

Efter de mindre goda insatserna mot Mansfield och Swindon så vågar jag inte tippa mer än en poäng för QPR mot Hudds. 1-1 slutar matchen och Furlong nätar i 75:e.

Fredrik Montgomery2003-03-03 23:50:00

Fler artiklar om QPR