Queens Park Rangers - Bristol City 1-0 (1-0)

Rangers knappar in på topplagen

QPR knappade in på lagen på de ovanliggande kvalplatserna genom att på hemmaplan besegra tabellfyran Bristol City med 1-0. Samtidigt förlorade Crewe och Cardiff medan Oldham vann. Rangers ligger kvar på sjätte plats men har nu inte mer än sju poäng till Crewe på andra plats.

Rangers ställde ut ett på mycket starkt lag. Det stora orosmomentet för undertecknad var det faktum att Ian Holloway återigen valde att sätta fem utespelare på bänken då målvakterna Nick Culkin och Jake Cole är skadade. Personligen hade jag hellre sett junioren Ramsey i mål vid nödläge än Steve Palmer.

Redan efter fyra minuter tvingade Paul Furlong Phillips i Citymålet till en bra räddning och det var bara början i en rad chanser för Rangers under den första halvleken. Målet kom på straff efter knappa tjugo minuters spel då domare Rejer bedömde att Hill hade använt handen då han täckte bollen för Kevin Gallen. Gallen, som missade en straff mot Mansfield, satte denna gången säkert i mål.

Rangers fortsatte att skapa chanser innan paus och ledde välförtjänt efter 45 minuter.

I andra halvlek startade City piggast och Doherty sköt rakt på Day. Spelet vände dock snabbt och Cook nickade Gallens inlägg utanför innan City kunde kontra igen och Doherty och Murray hade varsin chans att kvittera.

Bortamanagern Danny Wilson gjorde tre offensiva byten i jakten på mål och Rangersförsvaret tvingades spela på hög nivå för att stå emot attackerna.

Rangers kunde slutligen hålla ut även under de fyra övertidsminuter som spelades och gick av planen med tre viktiga och välförtjänta poäng.

Nästa lördag väntar en svår bortamatch mot Oldham innan Rangers tre dagar senare tar sig an Cheltenham på hemmaplan.