Lagbanner

Dax för tröja # 4 - läs mer om kandidaterna här!

Konkurrensen är stenhård om inner mittfältsplatserna - förlorarna kan dock få en extrachans!

Nu är det dags för omröstningen om bästa innermittfältare i vårt Dream Team, det gäller alltså de spelare som burit tröjorna # 4 och # 8. Vi börjar med # 4 men de namn som kommer förekomma i de båda omröstningarna kan ha burit båda tröjorna. Ni kommer att få rösta om 7 spelare till tröja # 4! Vinnaren tar plats i vårt Dream Team medan tvåan och trean får ett s k wild card och deltar tillsammans med ytterligare 5 spelare i omrösningen om tröja # 8. Hänger ni med? Om ni saknar några namn så tveka inte att maila eller posta ett inlägg på forumet, glöm då inte att det kan hända att de finns med bland den 5 namn som vi sparat till nästa omröstning!

Kommer ni ihåg vilka som hittills tagit plats i laget? Målvakt blev Phil Parkes, högerback David Bardsley och vänsterback Clive Wilson!

Nog snackat, här kommer våra kandidater till tröja # 4!

Omröstningen håller på fram tills på söndag!

Terry Venables
Mest känd som tränare men hade även en mycket framgångsrik karriär som spelare. Venables spelade 177 matcher i den blå-vita tröjan under åren 1969-75. Han brev proffs 1960 och spelare först ett stort antal matcher i antagonisten Chelsea. Efter en relativt medioker sejour i Tottenham kom han till Rangers –69 och blev snabbt framträdande i laget och fick även bära kaptensbindeln under ett par säsonger. Efter en transfer till Crystal Palace fick han ett erbjudande om att bli assisterande coach i samma lag och detta blev starten på en mycket framgångsrik tränarkarriär som gått via Barcelona och förbundskaptensposten. Venables har många strängar på sin lyra, en popkarriär, en tid som skådespelare samt utvecklande av sällskapsspel är bara några av sysselsättningarna.

Ray Wilkins
Ettrig mittfältare som också han varit manager för Rangers (94-96). Wilkins gjorde 84 landskamper för England och hämtades till Loftus Road från Glasgow Rangers 1989. Wilkins blev snabbt en favorit bland fansen på sin mittfältsposition. 169 matcher blev det i Rangerströjan innan Wilkins tradades till Crystal Palace 1994. Han blev dock skadad i debuten och då Gerry Francis valde att kliva av från managerjobbet i QPR så var Wilkins som klippt och skuren för uppgiften. Wilkins var en stor personlighet, känd för sina exklusiva italienska kostymer och för det faktum att han alltid stoppade in ordet ”Super” i varje mening, sålunda var namnet ”Super-Ray” givet!

Simon Barker
Barker föddes 1964 och köptes till Rangers från Blackburn för 400.000 £ sommaren –88. Barker var en hårt arbetande mittfältare och hans egenskap att ena dagen spela stor fotboll för att sedan vara helt under isen delade publiken på Loftus Road i två läger, det ena halvan ogillade Barker och den andra älskade hans spel. Det blev trots allt hela 10 säsonger och 291 matcher i QPR innan Barker 1998 lade av med fotbollen.

John Hollins
John Hollins var en av de viktigaste spelarna i det fantastiska lag som säsongen 75/76 kom tvåa i ligan. Många ansåg att Rangers detta år egentligen var bättre än det Liverpoollag som snuvade QPR på segern i Div. 1. Hollins gjorde 148 matcher från sin mittfältsposition och var ordinarie på positionen under alla de 4 säsonger han spelade i Rangers. 1979 såldes Hollins till Arsenal och inledde sedermera även han en framgångsrik tränarkarriär i bl a Chelsea.

Gary Waddock
Den rödhårige mittfältaren var en stor publikfavorit i Rangers under 80-talet. Waddock signades som lärling under sommaren –79 och blev snabbt en viktig komponent i det Rangers som under inledningen av decenniet gick till FA-cupfinal och tog steget upp i Div. 1. Waddock kompenserade ibland bristande teknik med kämparanda och detta gillades av publiken på Loftus Road. På kuppen blev Waddock landslagsman för Irland. Numera är Gary Waddock ansvarig för klubbens ungdomslag och säkerställandet av att nya generationer QPR-spelare kommer att glädja Rangersfansen i framtiden.

Mick Leach
Mick Leach var en spelare som jobbade i det tysta, han sågs aldrig som en stjärna men trots detta gjorde han 361 matcher för klubben och är en av de stora. Han blev professionell 1964 och gjorde sin debut ett år senare. Leach etablerade sig i laget 1968 och skulle sedan spela i Rangers i 10 år. Han gjorde sin sista match 1978 och avslutade den aktiva karriären i Cambridge efter ett mellanspel i USA. Leach var en spelare som inte syntes så mycket, han överglänstes ofta av sina mer spektakulära medspelare Stan Bowles och Rodney Marsh. Trots detta fanns han alltid med i förstauppställningen och var dessutom en toppenkille enligt de som spelade med honom.

Evelyn Lintott
En legendar och Rangers första landslagsman! Läs allt om honom i Lungans artikel!

Fredrik Montgomery2003-03-16 22:13:00

Fler artiklar om QPR