Lagbanner

Dax att göra backlinjen komplett - tröja # 6!

7 namnkunniga spelare slåss om den sista platsen i försvarslinjen!

Så var det då dax att göra backlinjen i vårt Dream Team komplett med den andra mittbacken. Frank McLintock och Bob Hazell knep varsitt wild-card i den gångna veckans omröstning och dessa kommer att kompletteras med följande spelare:

Ron Hunt
Hunt spelade i QPR mellan -64 och -73 och gjorde 214 matcher i klubben på sin mittbacksplats, han var bl a en viktig kugge i det lag som vann ligacupen -67. Han började i klubben som lärling och drog sig tillbaka efter skada, han spelade m a o hela sin karriär i Rangers. En doldis men en mycket säker och pålitlig back.

Darren Peacock
En favorit bland fansen på Loftus Road, Peacock, född -68 inledde sin karriär i Newport innan han via Hereford kom till QPR 1990. Han spelade i den randiga tröjan under 4 säsonger innan han köptes av Kevin Keegan i Newcastle för 2,7 miljoner pund, så en rekordsumma för en försvarare.

Steve Wicks
Wicks startade sin karriär i Chelsea, han började ursprungligen som anfallare men omskolades sedan till back. Efter att haft en misslyckad sejour i Derby kom han till Rangers 1979. Dåvarande managern Terry Venables fick ut maximalt av den blonde mittbacken men hade en av sina bästa säsonger under en annan manager, Jim Smith, 85-86 då laget bl a gick till ligacupfinalen. Wicks tillhörde dock dem som fick skulden för den nesliga finalförlusten som även skulle bli hans sista match i Rangers innan han lämnade för Chelsea. Fansen på Loftus Road hyllade ofta sin store back med den speciella ramsan: "Six Foot Two Eyes are Blue, Stevie Wicks is after you"!

Danny Maddix
Maddix spelade i QPR mellan -87 och -01 och kom från lokalkonkurrenten Tottenham. Han starka sidor var hans snabbhet och markeringsskicklighet. En fotskada höll på att förstöra karriären men Danny kom tillbaka och spelade totalt över 300 matcher i QPR innan han fick en s k free transfer 2001. Just nu tillhör Maddix Sheffield Wednesday där han är ordinarie.

Paul Parker
Såväl högerback och mittback. När Parker kom till Rangers så innebar detta att manager Jim Smith kunde låta Terry Fenwick agera libero medan Parker spelade ett utpräglat markeringsspel. När Fenwick gick till Tottenham så tog Parker över liberorollen mellan McDonald och Danny Maddix. Hans bästa säsong var -89-90 då han ledde Rangers till en bra ligaplacering, kvartsfinal i FA-cupen och själv tog plats i landslaget och deltog i VM i Italien där England gick till semifinal.

McLintock och Hazell presenterades under förra veckan!

Fredrik Montgomery2003-03-30 22:43:00

Fler artiklar om QPR