Lagbanner

Inför Cardiff City - QPR

Revanschdax för Rangers i Cardiff - kan Rangers få stopp på målsprutan Earnshaw?

Det är med en viss skräckblandad förtjusning man ser fram emot lördagens bortamatch mot Cardiff. Rangers form är god vilket man med eftertryck visade mot Blackpool, Cardiff är dock ett av seriens absolut starkaste lag och vem minns inte förnedringen hemma på Loftus Road i slutet av november, 0-4! Den matchen inträffade dock under QPR:s värsta svacka på år och dag och sen dess så har de blåvita skärpt till spelet ordentligt.

Cardiff är 4 poäng från andraplatsen men man har å andra sidan två matcher mindre spelade än värsta konkurrenten Crewe. Det är dock inte helt säkert att det är endast dessa två lag som gör upp om den återstående direktuppflyttningsplatsen (Wigan får anses vara klara!), såväl Oldham som Bristol C och QPR har chanser att gå ikapp. En pikant detalj är att Crewe och Cardiff möts i sista omgången, den matchen kan bli direkt avgörande. Om ”The Bluebirds” missar andraplatsen så är en mycket trolig kvalmotståndare QPR, så det gäller att sätta sig i respekt på lördag.

Om nu någon i Rangers möjligtvis förträngt höstmatchen så finns det dock anledning att plocka fram ett namn ur minnet – Robert Earnshaw. Den Zambiafödde anfallaren har vräkt in mål denna säsong, 30 i ligan och 34 st totalt under säsongen, vilket är klubbrekord för Cardiff. 3 av målen kom på Loftus Road i höstas och nyckeln till ett bra resultat på Ninian Park ligger i att neutralisera den korte men reptilsnabbe Earnshaw. Ett jobb för elake Danny Shittu kanske…? En annan intressant spelare är unge målvakten Neil Alexander som allmänt tippas bli nästa landslagsmålvakt i Skottland samt Wales landslagsback Steve Jenkins. Alexander är ett frågetecken inför lördagen, eventuellt spelar reservmålvakten Margetson. Rhys Weston är en annan spelare som eventuellt får stå över på lördag, när det gäller honom så är det ett virus som spökar.

Ian Holloway har snart en nästintill skadefri trupp att jobba med och det måste vara inspirerande efter det skadeelände man befann sig under mitten av säsongen. Endast Ben Walshe och Karl Connolly är borta varav vi nog sett det sista av Connolly under denna säsong. De två nyförvärven Kelly och McLeod verkar också vara av god kvalitet och detta innebär att konkurrensen om platserna i startelvan f n är stenhård. Day håller sin målvaktsplats, Carlisle, Shittu och Padula är säkra i backlinjen medan kampen mellan den fjärde platsen står mellan Kelly och Forbes där jag tror att ”Ollie” ger Kelly förtroendet efter en bra insats mot Blackpool. McLeod, Palmer, Bircham och Langley bildar mitt och Gallen och Furlong anfaller. Jag fick ju en hel del kritik efter att ha velat bänka Gallen i förra matchen. Gallen är en mycket viktig spelare för oss men jag hävdar att han inte kommer till sin rätt som anfallare, därtill gör han för få mål. En central position, från vilken han dels kan slå precisa passningar och dels kan komma i andra vågen vore perfekt, frågan är dock vem som skall spela bredvid Furlong.

Nåja, jag hoppas och tror på 1-1 på lördag, Langley fortsätter på den inslagna vägen men Earnshaw (vem annars?) kvitterar i andra halvlek. Sen blir det tredje gången gillt mot Cardiff – på Millenium Stadium den 25:e maj när vi vinner kvalfinalen…

Fredrik Montgomery2003-04-03 22:47:00

Fler artiklar om QPR