Cardiff City - Queens Park Rangers 1-2 (0-0)

Seger för QPR samtidigt som lagen bakom spelade oavgjort

Efter den dramatisk avslutning på Ninian Park i Cardiff stod QPR som slutsegrare och tog ett kliv närmare ytterligare ett besök i Cardiff senare i vår.

I en match som innehöll massor av målchanser för bägge lagen hade hemmlaget vid slutsignalen övertaget i både bollinnehav, målchanser och hörnor.

Ian Holloway valde som väntat att starta med samma lag som bortaslog Blackpool med 3-1. Enda skillnaden i matchtruppen var Terrell Forbes var tillbaka från skada och satt på avbytarbänken.

Rangers började matchen bäst och Margetson i Cardiffs mål gjorde ett antal bra räddningar på chanser från Palmer och Gallen. Desstuom hade Furlong ett skott strax över.

Cardiff jobbade sig in i matchen igen och inte oväntat var det skyttekungen Earnshaw som skapade lagets första målchans för dagen då han kom fri med Chris Day. Day höll sig kall och kunde blockera avslutet till hörna.

Spelet jämnades ut och det blev lite mer ställningskrig. Men mitt i halvleken låg bollen plötsligt i målet bakom Margetson. Men domare Armstrong ansåg att Gallen varit ojuste i närkampen med Prior innan han lobbade bollen i mål.

Sista halvan av första halvlek svängde spelet återigen fram och tillbaka men två bra backlinjer ledde till att lagen gick till halvtidsvila utan att någon av målvakterna blivit överlistade.

I andra halvlek inledde det blåklädda hemmalaget bäst och Earnshaw verkade ivrig att utöka sin ledning i skytteligatoppen. Chris Day fortsatte dock sitt storspel i målet och räddade även ett skott från Ainsworth.

Rangers redde ut den tidiga anstormningen och efter knappa kvarten hade Gallen ett par skottlägen innan Rangers minuter senare tog ledningen. Furlong drogs ner ute på högerkanten och samme Furlong kunde sedan nicka in den efterföljande frisparken helt omarkerad.

Målet inledde en intensiv press från hemmalaget och Earnshaw och Thorne i anfallet hade varsin chans innan Thorne slutligen kunde kvittera med tolv minuter kvar av ordinarie speltid då han nickade inbytte Leggs hörna förbi en chanslös Day.

Cardiff jagade nu ett vinnande mål och tre minuter efter kvitteringen gjorde Day en strålande räddning på Thornes skott. Rangers kunde sticka upp i en kontring och Langley tvingade Margetson till en bra räddning.

Då större delen av publiken väntade på hur många tillägssminuter Cardiff skulle få på sig att få in ett vinnande mål slog Padula ett inlägg från vänster som Langley precis nådde och slog bollen i mål. Från att försvara en poäng hade Rangers plötsligt tre. Tre var också antalet minuter tilläggstid som skulle spelas. Det blev en nervös halvminut mer, men till slut blåste domare Armstong av matchen och Rangers stod som segrare.

Samtidigt som Rangers tog tre viktiga bortapoäng slutade mötet mellan tabellens sjunde och åttonde lag, Tranmere och Luton 0-0 och Rangers har nu fem poäng ner till Tranmere och ytterligare tre ner till Luton. Just Luton är det lag som kommer till Loftus Road nästa lördag. Kan Rangers hålla i sin fina form tills dess?