Lagbanner

Högerytter i Dream Team - dax att rösta!

Många vassa spelare slåss om vår 7:e tröja, läs mer om kandidaterna här!

Då var det hög tid för nominering och omröstning för tröja # 7 i Swedish Hoops QPR Dream Team! 7:an är detsamma som högerytter och många av de spelare som innehaft denna tröja har spelat på andra positioner vilket gjort valet svårt. Här kommer iallafall de nominerade:

Mark Lazarus
En av hjältarna i det ligacupvinnande laget från 1967. Mark Lazarus satte det avgörande 3-2-målet i finalen och svarade även för flera avgörande mål på vägen till Wembley. Mellan 1960 och 1968 hann det bli 233 matcher i Rangers, Lazarus hann under tiden även med två gästspel i Wolves och Brentford innan han lämnade Rangers definitivt 1967 (Crystal Palace).

Andrew Impey
Impey höll till på Rangers mittfält mellan 1991 och 1997 och var under hela tiden en viktig kugge i Rangers Premier League-lag. Impey signades från amatörklubben Yeading 1990 och blev snabbt populär bland fansen på Loftus Road. Han var snabb och arbetade ofta för lagets bästa, valdes även till Årets Spelare 1994/95. Impey lämnade Rangers 1997 och återfinns f n i Leicester.

Ian Morgan
Ian Morgan debuterade i den blåvita tröjan 1964 och var QPR trogen under nio säsonger, han fick bl a uppleva ligacupsegern 1967. Morgan kom till Rangers i sällskap med sin bror Roger, också mittfältare, och de båda blev stora profiler på Loftus Road. Ian Morgan lämnade klubben för Watford 1973.

Gary Micklewhite
En spelare som inledde sin karriär i Manchester United men han lyckades inte på Old Trafford, när Tommy Docherty kommit till Rangers så hämtade han dock den energiske mittfältaren till QPR där det skulle bli 127 matcher och 17 mål för Micklewhite. Hans mittfältspel, där han ofta kamperade ihop med John Gregory rönte stor framgång. Han såldes sedemera till Derby där han bl a förde laget till högsta serien. Efter avslutad spelarkarriär har Micklewhite bl a tränat QPR:s ungdomslag samt Wycombe i div. 2.

Dave Thomas
En viktig komponent i det lag som kom ligatvåa 75/76! Thomas kunde spela på flera olika positioner, förekom ofta även som forward. Spelade totalt 181 matcher mellan 1972 och 1977 i QPR.

Pat Kerrins
En spelare ur det gamla gardet, Kerrins kamperade på Rangers mittfält mellan 1953 och 1960. En kämpe på mittfältet som hämtades från de egna leden.

Stan Bowles
Bowles kan räknas in bland de riktigt stora som spelat i QPR, Bowles blev lika legendarisk för sitt spel som för sitt liv bredvid planen. Han bar ofta tröja # 10 men fanns även i 7:an och på grund av den grymma konkurrensen som kommer att uppstå bland forwards så väljer vi att låta Bowles kandidera till tröja # 7. Efter några turer i Crewe och Carlisle kom Bowles till Loftus Road 1972 och det skulle bli 7 händelserika år i QPR. Det blev inte så många landskamper som det kanske borde blivit, detta mycket beroende på Bowles vidlyftiga privatliv, han råkade ofta i problem och 1987 ordnades bl a en kändismatch för att hjälpa Bowles ur hans ekonomiska knipa. Trots detta
är Stan Bowles en av de allra största i QPR:s historia, både som spelare och som personlighet.

Fredrik Montgomery2003-04-06 23:58:00

Fler artiklar om QPR