Queens Park Rangers - Luton Town 2-0 (1-0)

Två mål från lånet Kevin McLeod sänkte Luton.

QPR var det klart bättre laget i en välspelad match med få onödiga avblåsningar och kunde förhållandevis enkelt besegra Luton med 2-0.

Ian Holloway valde än en gång att starta med samma elva som inlett de senaste matcherna. Avbytare denna eftermiddag var Culkin, Rose, Williams, Pacquette och Thomson.

Redan från början var det Rangers som kontrollerade matchen och i tredje minuter kom den första målchansen då Langley slog ett lågt inlägg till Gallen. Chris Willmott i Lutonförsvaret offrade sig dock och störde Gallen så pass mycket så att skottet gick över. Efter knappa tio minuter spel fick Rangers en dubbelhörna. Den andra resulterade i nästa målchans då Carlisle nickade strax över.

Rangers fortsatte att dominera matchen och efter knappa tjugo minuter slog Gallen ett lågt inlägg längs mållinjen. Paul Furlong hann inte fram till bollen och det hela slutade med inspark till gästerna.

Lutons bästa chans kom mitt i halvleken då Howard störde Day så pass mycket att han valde att boxa bort Holmes inlägg. Bollen hamnade hos Adrian Forbes som sköt hårt mot mål. Day var på alerten och kunde parera skottet till skottet till en hörna som Forbes nickade över. Strax därefter ville Rangers ha straff då Nicholls tog hjälp av handen i eget straffområde.

Sju minuter före pausvilan var det återigen farligt framför Ovendale i Lutons mål. Fulong lade ut bollen till Langley på kanten. Langley passade snett bakåt till Bricham som i sin tur spelade bollen vidare till Kelly. Kellys inlägg nådde Langley som nickade mot mål. Ovendale var dock med och kunde hålla nicken.

Minuten senare kom slutligen Rangers ledningsmål. Laget fick en hörna när Luton ville ha frispark för att Willmott knuffats omkull. Langley slog hörnan som nickades i mål av McLeod. Medan QPR firade ledingsmålet protesterade Lutonspelarna vilt då de fortfarande ville haft frispark samt för att de menade att deras ytter Hughes vräkts omkull innan McLeod nätade. Målet godkändes dock och Rangers kunde gå till halvtidsvila med sin 1-0 ledning.

Luton bytte ut Hughes i halvtid och ersatte honom med Neilson. Det var dock Rangers som inledde andra halvlek där den första slutade. Första målchansen kom efter fem minuter då Langley drog en volley strax över efter att ha spelats fram av Furlong. Tre minuter krigade Palmer till sig bollen på mittfältet. Han spelade ut bollen till McLeod vars inlägg nickades utanför av Kevin Gallen.

Efter en timmes spel gjorde Ovendale en bra enhandsräddning på ett skott från Furlong. När Langley försökte slå in returen drogs han omkull av Spring. Domare Ross tyckte dock att det inte var något ojuste och lät spelet fortsätta.

Luton hade inte mycket att komma med i anfallsväg i den andra halvleken heller och Rangers fortsatte att kontrollera matchen. Med sju minuter kvar fick Langley frispark stax utanför staffområdet. Frisparken placerade Kevin McLeod utom räckhåll för Ovendale och Luton var ett slaget lag.

Rangers hade en chans att göra ett tredje mål, men Ovenhale dök modigt framför fötterna på Gallen. Det närmaste ett tröstmål som gästerna kom var en bakåtnick strax över från Coyne i slutminuten.

I nästa match väntar Brentford på Griffin Park. SvenskaFans QPR-redaktion kommer att finnas på plats och rapportera både från den matchen samt från hemmamatchen mot Notts County på annandag påsk.