Lagbanner

Dags att rösta om den första anfallaren

QPR Dream Team är framme vid nummer 9.

Det har blivit dags att avgöra vem som skall få äran att bära tröja nummer 9 i QPR Dream Team. På grund av alla storheter som spelat i QPR's anfall genom åren så kommer endast ett wild-card att delas ut till nästa veckas omröstning.

De första sju kandidaterna är:

George Goddard
Värvades till QPR från amatörlaget Redhill 1926 och gjorde 259 matcher innan han 1934 såldes till Brentford. På dessa matcher gjorde han inte mindre än 189 mål. 39 av dessa kom på 45 matcher säsongen 29-30. Efter Brentford avslutades karriären i Wolves, Sunderland och Southend.

Brian Bedford
På sin tid en av de mest fruktade målskyttarna i den gamla tredje divisionen. Köptes från Bournemouth sommaren 1959. Under åren 59-65 hann Bedford med att göra 180 mål på 283 matcher. Såldes till Scunthorpe och avslutade senare karriären i Brentford.

Les Allen
En hyllad QPR-forward under klättringen från division 3 till division 1 i mitten på 60-talet. Les Allen köptes från Tottenham sommaren 1965 och under sina år i den tvärrandiga tröjan gjorde han 62 mål på 146 matcher och var även med och vann ligacupfinalen 1967. Blev efter karriärens slut mangager i QPR och senare även i Swindon.

Clive Allen
Kom till klubben som lärling genom klubbens kontakter med hans far (ovan nämnde) Les Allen. Skrev proffskontrakt 1978 och gjorde enstaka matcher under sitt första år. Som 18-åring gjorde han 30 mål under säsongen 79-80. Såldes till Arsenal för 1.2 miljoner pund sommaren 1980, men innan säsongen hann börja sålde Arsenal honom vidare till Crystal Palace. Ett år senare köptes Allen tillbaka till QPR för en dryg tredjedel av summan som man sålt honom för. Fortsatte att göra mål för QPR tills han sommaren 1984 såldes till Tottenham, för vilka han gjorde 49 mål under sin första säsong. Efter tiden i Tottenham hann Allen med att spela i Bordeaux, Manchester City, Chelsea och West Ham.

Gary Bannister
Kom från Sheffield Wednesday sommaren 1984 och tog över tröja nummer 9 från Clive Allen. Under sina 4 säsonger i QPR gjorde Bannister 72 mål på 172 matcher. Bland målen märks två hat-trick mot Chelsea. Bland andra klubbar i karriären märks Coventry, West Bromwich och Nottingham Forest.

Les Ferdinand
Värvades för 15 000 pund från non-league laget Hayes våren 1987. Hade svårt att ta en plats i början och lånades ut till Brentford och senare en säsong till turkiska Besiktas. Började att etablera sig i laget under säsongen 1990-91 och var en av klubbens viktigaste spelare tills han köptes för 6 miljoner pund av Newcastle sommaren 1995. Efter ett par år i nordöst kom Ferdinand tillbaka till London och Tottenham. Numera är klubbadressen West Ham och det spekuleras i en flytt till QPR innan karriären avslutas. 'Sir Les' har hittills gjort 91 mål på 184 matcher för QPR.

Roy Wegerle
En amerikansk landlagsman som föddes i Sydafrika. Karriären började i USA innan Wegerle kom till QPR via Chelsea och Luton. På sina 3 säsongen i QPR gjorde Wegerle 31 mål på 93 matcher innan han värvades av hårdsatsande Blackburn. Här misslyckades han dock och efter en knapp säsong flyttade Wegerle till Coventry. Efter två säsonger flyttade han tillbaka till USA och spelade i MLS med Colorado, DC United och Tampa Bay innan han slutade med fotbollen. Numera spelar Wegerle golf på relativt hög nivå och är fortfarande en av USA's mest hyllade "soccer players".

Simon Ståål2003-04-20 21:57:00

Fler artiklar om QPR