Lagbanner

Accrington Stanley B. - Swedish Hoops 3-3 (0-1)

Dramatisk supportermatch slutade med delad pott!

Swedish Hoops stolta fotbollslag ställdes på måndagen mot Accrington Stanley Bowles i en match som den fåtaliga publiken på den blåsiga arenan i Richmond sent skall glömma. ASB är ett meriterat lag med skalper som Arsenal och West Hams supporterlag på meritlistan men här skulle de få ett gäng bollskickliga vikingar att tampas med och det skulle visa sig bli en hårdknäckt nöt!

Efter att ha tagit gröna linjen till förorten Richmond så promenerade vi de sista metrarna till gräsfältet där matchen skulle utspelas. Planen var något ojämn och målnäten fick hängas upp med hjälp av tejpremsor men detta bekom inte de båda lagen. Swedish Hoops laguttagning var inte helt lätt då de flesta kamouflerat formen bra under helgen. Vissa platser var dock självskrivna, säkra mittlåset Lungan på backen, Bullen, lidandes av svår baksmälla i kassen, Dogge Doggelito som virvelsnabb ytter med uppgift att mata centertanken från Småland och tågluffar-Micke på topp. Patrik skulle dominera på mittfältet och Jesse fick tjänstgöra som ”super-sub”. ASB:s lag såg fruktat ut men Swedish Hoops uppträdde respektlöst i inledningen och en av ASB:s deras spelare golvades direkt efter avspark av smålänningen. Vikingarna, förstärkta av Lloydy i Östertröja (som dock visade sig ha vissa problem med inkasten!) samt Dan Trelfer från ASB höll spelet bra uppe och spelet böljade fram och tillbaka. Halvlekens hittills bästa målchans svarade Dogge för då han krutade på för fullt och träffade stolpen. Till den gode Douglas försvar skall erkännas att stolparna inte var runda som i Landskrona utan fyrkantiga vilket delvis kan förklara missen. Men Swedish Hoops skulle få sin utdelning, en fin lyftning från kanten lyftes in elegant av Dan Trelfer. Vilt jubel i den lilla SH-klacken och hemmaspelarna såg bra skärrade ut. Andra godbitar från denna halvlek var Jesses tvåfotsdribblingar och Mickes vägvinnande gåfotboll.

Accrington Stanley rivstartade andra halvlek, nu med vinden i ryggen. Redan på avsparken frestade man Bullen med ett långskott men det skulle inte dröja länge innan bollen låg i det svenska målet. En olycka kommer sällan ensam och mycket med hjälp av vinden så seglade ett långskott in i det svenska målet och plötsligt så var Swedish Hoops i underläge. Engelsmännen spelade nu med stor pondus men centertanken Isaksson fick plötsligt ett friläge efter ett fint framspel. Försvaret kunde inte göra annat än riva ner honom och vikarierande domaren Lloydy pekade på 11-meterspunkten. Petter slog själv straffen och bombsköt in denna rätt upp i nättaket, en riktig fullträff och helt otagbart för målvakten. Swedish Hoops jämnade nu ut spelet men då kom nästa kalldusch, 3-2 till ASB genom ett bra samspel mellan hemmaanfallarna samt ett mindre bra samarbete mellan Lungan och Patrik. Finalen skulle dock bli lika dramatisk som helgens QPR-matcher! Svenskarna pressade på men utdelningen lät vänta på sig och inte förrän på övertid lyckades Petter forcera in en rättvis kvitteringsboll. Slutsekunderna blev dramatiska då Dogge föll ihop till synes livlös vid hemmamålet. Man befarade det värsta typ ett benbrott men det var värre än så, åtminstone enligt det skadeskjutne norsken som hördes både sjunga och tala i falsett under resten av kvällen.

Resultatet var helt klart rättvisande och lagen förenades i en gemensam lagbild efteråt, inga hard feelings där inte. Efter intervjuer, bl a med QPR World var det nu dags att så smått tänka på nästa match, den mellan QPR och Notts County, mer om den finns att läsa i separat rapport.

Till slut betygssättningen…

3 p. - Petter in Smalland, för två tunga baljor och för det genomtänkta taktikupplägget.

2 p. - Lungan, för att på ett fältherremässigt sätt ha dirigerat försvarsspelet (förutom på det tredje baklängesmålet då….)

1 p. - Johan Nilsson, för ett starkt huvudspel och för att ha retat gallfeber på hemmaspelarna i närkamperna…

------

P.S 1 - Bilder från matchen läggs upp under slutet av veckan!

P.S 2 - En viss reservation får lämnas för laguppställningen ovan, kommer inte riktigt ihåg på vissa positioner alla spelade!

Fredrik Montgomery2003-04-24 20:53:00

Fler artiklar om QPR