Lagbanner

Vem skall få bära den klassiska 10:an?

Hur klarar sig "Kevin with the Hat" mot "gamlingar" som Rodney Marsh och Tony Currie.

Så dags för omröstningen om den klassiska tröja nummer 10, ett nummer som traditionellt sett burits av den klassiska spjutspetsen, centern med huvuduppgift att göra mål! Många fantastiska forwards har passerat revy i Rangers laguppställningar, ibland har de alternerat mellan numrena men påfallande ofta har # 10 tillhört en och samma spelare under en längre period.

Nog snackat, här kommer våra kandidater till den andra anfallspositionen!

John Gregory
Faktum är att QPR-historien innehåller 2 st John Gregory och vi hade faktiskt uppe båda till diskussion för denna omröstning. Men trots att J.G den äldre (spelade mellan 1912 och 1923) har gjort fler matcher i den blåvitrandiga tröjan så föll valet på den John Gregory som sågs härja på Loftus Road säsongerna 81-86. Han kom från Brighton och gladde publiken under fem för Rangers mycket framgångsrika säsonger som bl a innehöll uppflyttning till dåvarande div. 1 samt en finalplats i FA-cupen. Gregory påbörjade efter sin spelargärning en karriär som manager, han har bl a tränat Aston Villa samt sin gamla klubb Derby County.

Rodney Marsh
En riktig legend! Kom från Fulham 1966 och gjorde en kanonsäsong 66-67 som han f ö inledde med ett hat-trick mot Middlesborough. Understödd av Mark Lazarus, Les Allen och Roger Morgan så gjorde Marsh oslagbara 44 mål den aktuella säsongen, vilket är klubbrekord. Marsh hade en grym bollkontroll och kunde, genom att passa sig själv i sina genombrott, vända ut och in på de bästa försvararna. Efter den makalösa säsongen så var Marsh ofta skadad men han gjorde ändå 211 mål på sina 7 säsonger i klubben. Marsh gjorde ofta det oväntade, till detta hörde en straff mot Ipswich då han tog sats från halva plan, cykelsprang i luften varpå han tvärstannade vid bollen. Givetvis kastade sig målvakten varpå Marsh rullade bollen retfullt enkelt i "fel" burgavel.

Tony Currie
Currie började som lärling hos QPR men fick inget kontrakt och snappades därför först upp av Watford. Han gick därefter till Sheffield U där ha gjorde stor succé och även fick spela i landslaget. Då ”the Blades” åkte ur ettan så bytte Currie klubb till Leeds där han spelade i tre år. Han längtade senare tillbaks till London och gick till QPR som 29-åring. Hans passningar och luriga tricks uppskattades av publiken på Loftus Road och en av hans karriärs höjdpunkter enligt han själv var när han äntligen fick delta i en stor Wembleyfinal 1982. Tyvärr blev det förlust och sedan hamnade Tony Currie i en skadekarusell som gjorde att han endast kunde spela en match den kommande säsongen. Han varvade så småningom ner i lägre divisioner och jobbade sedan inom Sheffield U där han ses som en lika stor, kanske t o m större legend än i QPR. Har sin namne på denna sites forum och denne kan säkerligen berätta mer om denna store spelare.

Simon Stainrod
Spelade i Rangers mellan 1980 och 1985 och hade sin stora säsong 1981-82 då han var lagets mest framgångsrike målskytt med 24 kassar varav några avgörande mål i vägen mot FA-cupfinalen. Även 83-84 blev Simon S. lagets bästa striker men han lämnade klubben 1985 för Sheffield W, det blev senare även ett antal matcher i Aston Villa innan även han startade upp en managerkarriär som framför allt tagit vägen över ett antal skotska klubbar.

John Byrne
Blond irländare som kamperade mycket ihop med Gary Bannister under mitten av 80-talet. Byrne spelade 4 säsonger i Rangers under vilka han gjorde 30 mål. Byrne kom ursprungligen från York och fortsatte till Le Havre i franska ligan innan han avslutade sin spelarkarriär.

Kevin Gallen
Faktiskt den ende spelare ur den nuvarande truppen som nominerats till omröstningen om Swedish Hoops Dream Team. Kevin with the Magic Hat är en stor favorit på Loftus Road då han nu varit i klubben sedan 1994 (förutom under några kortare sejourer i Barnsley och Huddersfield). Gallen var en mycket lovande spelare som ung och spelade bl a ihop med Robbie Fowler. Han gick direkt från QPR:s ungdomslag upp till A-laget utan att passera reservlagsspel och där har han nu en säker plats i anfallet. Kevin Gallen är född i Hammersmith och är en äkta QPR-supporter, dessutom en mycket populär sådan som i år belönades med "Player of the Year"-award.

Den 7:e kandidaten till tröja # 10 är Clive Allen som snodde åt sig förra veckans wild-card.

Fredrik Montgomery2003-04-27 23:29:00

Fler artiklar om QPR