Lagbanner

Vem får möta vem?

QPR-redaktionen kollar upp förutsättningarna inför sista omgången i tvåan.

Då sista omgången i division 2 spelas på lördag är det redan klart att Wigan och Crewe går upp direkt och att Oldham, Bristol City, Cardiff och QPR får kvala.

Det som skall avgöras är vilka lag som skall möta varandra i kvalet och det skall också avgöras om det blir Cheltenham eller Chesterfield som tvingas följa Huddersfield, Mansfield och Northampton ner i trean.

Inför sista omgången är läget följande:

Oldham Athletic
81 poäng +30, möter nedflyttningsklara Huddersfield borta.

Bristol City
80 poäng +30, möter Port Vale, som i helgen säkrade nytt kontrakt, hemma.

Cardiff City
80 poäng +25, möter klara serietvåan Crewe borta.

Queens Park Rangers
80 poäng +23, möter Colchester, som ligger på tionde plats, borta.

Samtliga lag möter alltså lag som inte har mer än äran att spela för, och motivationen kommer att vara avgörande. Det enda lag som har hemmaplan är Bristol City. Övriga tre lag spelar borta mot lag som säkert vill avsluta säsongen snyggt inför hemmapublik. Svårast att plocka tre poäng har troligen Cardiff. Samtidigt så tror jag inte att Crewe besegrar sina motståndare utan att matchen på Gresty Road slutar oavgjort. Oavgjort är inte heller otänkbara resultat på McAlpine Stadium i Huddersfield och inte heller på Layer Road i Colchester.

När placeringarna är avgjorda vet vi också vilka lag som möts. 10 eller 11 maj spelar sexan hemma mot trean medan femman möter fyran på hemmaplan. Returerna spelas föjande onsdag.

I botten spelar både Cheltenham (48p -14) och Chesterfield (49p -31) borta. Cheltenham möter Notts County medan Chesterfield möter Blackpool och klarar sig kvar vid vinst. Förlorar Chesterfield så åker laget ur om Cheltenham tar poäng, och om Chesterfield spelar oavgjort så måste Cheltenham vinna.

Det är många "om" som gäller inför lördagens drabbningar, och runt kl.18 på lördag vet vi vilka lag som möts i kvalet och vilket som blir det fjärde nedflyttade laget.

Simon Ståål2003-04-29 23:45:00

Fler artiklar om QPR