Lagbanner

Inför Colchester - QPR

Kvalfebern börjar infinna sig - på lördag vet vi vilka som blir "Superhoops" första motståndare!

Så var det dags för QPR:s sista seriematch för denna säsong, som tur är så vidtar ju nu ett nervkittlande kval som förhoppningsvis inte slutar förrän i Cardiff söndagen den 25 maj, då kvalfinalen spelas. Tranmere har visserligen en teoretisk chans att nå ikapp Rangers och stjäla sjätteplatsen men man måste då ta ikapp 15 mål och det lär väl knappast inträffa! Innan kvalmatcherna drar igång skall dock ett besök i Colchester avverkas och en hel del återstår att avgöra i den sista omgången, inte minst frågan om vilket lag Rangers skall ställas mot i kvalet. Den problematiken har dock redogjorts för i tidigare artikel och vi koncentrerar oss därför på lördagens båda kombattanter. När det gäller hemmalaget så har vi fått bra hjälp av deras svenska supporterförening som beskriver läget inför matchen sist i denna artikel.

QPR är, trots de tappade poängen i mycket god form, på de 6 senaste matcherna är poängskörden fina 16 pinnar. Det gäller helt klart att behålla den fina formen in i kvalet, det finns dock ett antal faktorer som gör att jag misstänker att ”Ollie” kommer att kasta om lite i laget i denna match.

- Risken för skador finns alltid där, Rangers har varit förskonade på sistone men en skada på en nyckelspelare i en relativt oviktig match vore förödande, speciellt då vi har två avstängda redan.

- Holloway har i princip matchat samma lag under 4-5 matcher nu och detta sliter på spelarna. Kanske läge att låta några av dem vila för att komma hungriga in i kvalet?

- Carlisle och Kelly måste ersättas i kvalet, varför inte låta ersättarna (trol. Rose och Forbes) spela in sig redan mot Colchester?

Sålunda skulle jag vilja se ett lag med Chris Day i målet (säkert den målvakt som ”Ollie” vill satsa på i play-off) samt med en backlinje bestående av Shittu, Padula, Rose och Forbes. Mittfältet kan behållas intakt (Langley, Bircham, Palmer, McLeod) men låt gärna Pacquette spela från start i anfallet tillsammans med Gallen eller Furlong. ”Pacman” har gjort några mål i reservlaget på sistone och borde få en chans från start (..om han får ledigt från Jude the Cat-jobbet såklart….;-)).

Det har spekulerats en del kring bestraffningar för QPR p g a att publik har kommit in på planen under och efter matcherna mot Brenford och Crewe, till och med poängavdrag har nämnts i sammanhanget. Detta kommer inte att ske, liknande incidenter har resulterat i böter. M a o ingen fara för kvalplatsen denna gång men Rangers bör nog se till att fansen håller sig på rätt sida om staketet under kvalmatcherna, vore trist om den redan relativt skrala ekonomin skulle urholkas ytterligare av ett dåligt beteende från de egna fansen.

---------------

Colchester spelar liksom QPR i blå-vit randigt, fast på höjden. Men det är nog det enda klubbarna har gemensamt. Colchester spelar på nedgångna Layer Road med en kapacitet på 6200. I tisdags återstod endast 1500 biljetter och detta kan bli den första utsålda matchen på tio år. Annars ligger publiksnittet på usla 3500. The U's, som dom kallas, har division 2's i särklass lägsta lönekostnader men är en av få klubbar i Nationwide League som faktiskt har en god och sund ekonomi.

Sedan Colchester tog in ex Reading spelaren Phil Parkinson som ny manager i mitten på februari så har The U's spelat 17 matcher, bara förlorat två och lyft sig från nedflyttningsplats till övre halvan av tabellen och är nu klara för sin 6:e raka säsong i division 2. Klubben har aldrig legat högre i ligasystemet och denna säsong ser ut att bli den bästa någonsin.

The U's är ett av de formstarkaste lagen i tabellen. Med ett tidigare managerbyte kanske det kunde räckt till en play-off plats.

De sensate matcherna har den nye managern exprimenterat lite med juniorspelare samt reservlagsspelare. Detta för att försöka bilda sig en uppfattning om vilka som ska sparas samt offras inför nästa säsong. I matchen mot QPR tror jag dock att han statsar på en stark startelva med möjligtvis någon junior i laget.

Colchester spelar ofta med en offensiv 5-3-2 uppställning men nu är anfallande högerbacken Joey Keith skadad (9 mål) så det kan mycket väl bli en rakare 4-4-2 uppställning.

Spelare att kika lite extra på är:

- Alan White som "leder" division 2's liga över flest varningar/utvisningar.

- Karl Duguid, allroundspelare som nu håller till som anfallande vänsterback.

- Kemal Izzet, yngre bror till Leicesters Muzzy Izzet. Värvad från Charlton förra säsongen. Hård och teknisk.

- Tomas Pinault, ung fransman som när han är som bäst kan styra och ställa på mittfältet oavsett motstånd.

/Pålle, CUFC, Swedish Branch

P.S Kolla förresten in CUFC Swedish Branch:s proffsiga och
inehållsrika website!

Fredrik Montgomery2003-05-01 19:17:00

Fler artiklar om QPR