Lagbanner

QPR Dream Team - Sista platsen i startelvan

Sinton, Sinclair eller någon ur det gamla gardet?

Vi har kommit fram till den sista platsen i startelvan i QPR Dream Team. Det handlar om tröja nummer 11 och spelarna som är nominerade har spelat längst ut till vänster på mittfältet lite beroende på vilket spelsystem som varit på modet när de var aktiva.

Ernie Shepherd
Kom, 31 år gammal, till QPR 1950 och stannade till 1956 då han varvade ner med non-league fotboll. Tidigare under karriären spelade han i Fulham, West Bromwich och Hull. Under säsongen 48/49 hann Shepherd faktiskt med att spela för alla tre klubbarna, och alla tre gick upp under den säsongen. Under sina år med Rangers gjorde Shepherd 53 mål på 231 matchen. Efter den aktiva karriärens slut hade han olika tränarjobb för Bradford, Southend och Orient.

Peter Angell
Köptes från non-league laget Slough Town sommaren 1953 och spelade resten av sin karriär i QPR. På dessa tolv säsonger blev det 450 matcher och 39 mål. Angell spelade stundtals ytter och stundtals mer centralt på mitten,

Roger Morgan
Spelade för Rangers från 1964 till -69 och var med och vann ligacupfinalen 1967 och gjorde även ett av målen i finalen. Äldre tvillingbror till högeryttern vid samma tidpunkt, Ian Morgan. Roger gjorde 44 mål på 206 matcher för klubben innan han såldes till Tottenham som han representerade i runt 70 matcher innan en skada satte stopp för karriären.

Don Masson
Köptes från Notts County i slutet av 1974 och spelade för QPR tills han 1978 gick till Derby innan han ett år senare var tillbaka i Notts County. Masson var en hårdtacklande, men samtidigt kreativ spelare som var en viktig kugge i laget som 1976 kom tvåa i ligan. Gjorde 17 landskamper för Skottland.

Wayne Fereday
En egen produkt som kunde spela på olika positioner. Han höll oftast till ute till vänster, men kunde också vikariera som anfallare eller ytterback. Representerade England på U-21 nivå innan han 1989 såldes till Newcastle. Spelade senare även för Bournemouth och West Bromwich. Under sin tid i QPR gjorde Fereday 25 mål på 242 matcher.

Andy Sinton
Inledde karriären i Cambridge och kom till QPR via Brentford. Sinton gjorde 25 mål på 190 matcher för Rangers innan han sommaren -93 såldes till Sheffield Wednesday. Senare har han även representerat Tottenham och är numera i Wolves.
Spelade för England under EM -92, då han spelade högerback!

Trevor Sinclair
Köptes från Blackpool som ersättare för Sinton sommaren 1993 En vindsnabb ytter som kunde spela på båda kanterna och dessutom i anfallet. Spelade 167 ligamatcher och gjorde 16 mål innan han under säsongen 97/98 såldes till West Ham.

Simon Ståål2003-05-05 00:27:00

Fler artiklar om QPR