Lagbanner

Oldham Athletic - QPR 1-1 (1-0)

QPR en bit närmare kvalfinalen - Langley både hjälte och syndabock när Oldham och QPR delade på poängen

QPR har skaffat sig ett bra utgångsläge inför kvalreturen hemma mot Oldham på onsdag! 1-1 med mersmak i dagens drabbning på Boundary Park är ett precis lagom resultat att ha med sig i bagaget – inte för bra för att skapa underskattning och nonchalans och inte för dåligt för att ge en alltför svårt underläge att hämta upp. Rangers drabbades dock av en utvisning, en svår skada och ett antal gula kort i en match som egentligen inte var särskilt tuff.

Ian Holloway gjorde ett par förändringar i laget sedan segern borta mot Colchester. Terrel Forbes kom in istället för avstängde Terrel Forbes och Gino Padula fick lämna ett sent återbud p g a en infektion, han ersattes sålunda av Tommy Williams. QPR inledde matchen bäst och efter att hemmalagets målvakt David Miskelly onödigt tappat bollen över sin kortlinje så kunde Furlong nicka på hörnan, dock över. Richard Langley och Kevin McLeod hade också ett samarbete som så när höll på att resultera. Rangers dominerade och Oldhams målvakt såg helt klart osäker ut, vid ett tillfälle studsade bollen runt i Oldhams straffområde innan Miskelly kunde få grepp om den. Såväl Darren Sheridan som Matthew Rose erhöll också varningar under den första halvtimmen, båda för alltför intensiv uppvaktning av motspelare.

Oldham tog sig nu in i matchen och Wayne Andrews i ”the Latics” sköt ett skott från långt håll som Terrel Forbes så när hann få en fot på. Hörnan blev resultatlös. Andrews var nu mycket farlig för QPR-försvaret och det var en av hans anfallsraider som ledde fram till hemmalagets ledningsmål. Andrews drev bollen mot Rangers straffområde men stoppades bryskt av Shittu och Rose, belöningen blev en frispark straxt utanför ”boxen”. David Eyres slog denna lågt, bollen ändrade riktning och Chris Day var chanslös. 1-0 till Oldham!
Rangers fortsatte, trots detta, med sitt optimistiska spel och Kevin Gallen var så när igenom men sköt utanför. Halvleken avslutades med att även Bircham varnades.

Knappt hade publiken på Boundary Park hunnit sätta sig förrän kvitteringen föll. Tom Williams slog en frispark och Richard Langley dök upp vid den bortre stolpen och nätade. Vild glädje bland de 2700 tillresta Rangersfansen samt även bland de 3500 supportrar som bevittnade matchen på storbildsskärm hemma på Loftus Road. Oldham höll på att slå tillbaka direkt dock då Paul Murray lobbade över Chris Day, den senare kunde dock se bollen landa på målburens tak. Holloway tvingades därefter till ett byte då Matthew Rose slog axeln ur led. In kom Richard Pacquette vilket innebar att Gallen gick ner på mittfältet och Palmer tog ett steg ner i backlinjen. Strax därefter kom domaren i centrum på allvar. Först undvek han ofattbart nog att ge Darren Sheridan hans andra gula kort efter det att han mycket fult kapat Terrel Forbes. Därefter gav han Richard Langley två snabba gula kort (det första efter filmning, det andra efter ruff) och skickade därmed denne av planen. Kändes något inkonsekvent, speciellt med tanke på händelsen med Sheridan i momentet innan. All skugga skall dock inte falla över domaren, det är oklokt och orutinerat att dra på sig två kort i slutskedet av en match, det är oerhört viktigt för Holloway att han kan ha tillgång till alla spelare under detta kvalspel. Langley blir nu avstängd i returen men missar inte en eventuell final. Matchen avslutades med några halvchanser, bl a kunde Richard Pacquette så när nå bollen med pannan på Williams frispark.

Sammanfattningsvis kan QPR vara relativt nöjda med det oavgjorda resultatet. Man var det bättre laget i inledningen av båda halvlekarna men Oldham kom starkt på slutet av dessa. Langleys avstängning är givetvis ett avbräck och detta öppnar troligtvis upp för en Pacquette från start på onsdag. Rose skada gör att han knappast kan spela men å andra sidan så återkommer såväl Clarke Carlisle som Kelly till laget, kanske även Gino Padula, så ”Ollie” har fortfarande gott om alternativ till backlinjen.

Oldham är ett mycket bra lag, Darren Sheridan var ett ständigt orosmoment och David Eyres visade precision vid målet. Det finns dock en hel del tveksamheter i försvarslinjen och hos målvakten som Rangers på ett bättre sätt bör kunna utnyttja inför ett utsålt Loftus Road på onsdag. QPR spelar då sin viktigaste match sedan serieepilogen mot Crystal Palace 1999, laget är nu bara en match mot en avgörande kvalfinal på Millenium Stadium i Cardiff. Både jag och laget vill dit så det blir en nervös väntan fram till onsdagens avgörande drabbning.

Uuuuuuuuuuuuuuuu R'sssssssss!

Fredrik Montgomery2003-05-11 09:53:00

Fler artiklar om QPR