Lagbanner

Dax att välja avbytare!

"Bortglömda" Roeder och Thomas tävlar med bl a Currie och Gallen om tre bänkplatser!

Dags att komplettera startelvan i QPR Dream Team med 5 stycken avbytare. Redaktionen har redan tagit sig friheten att placera David Seaman på bänken då denne blev så pass klar tvåa i målvaktsomröstningen. Därefter har vi dels plockat ut de spelare som var närmast en plats i förstaelvan samt några spelare som varit föremål för diskussion på forumet, kanske tycktes det att vi nominerat spelaren på fel position eller så kanske vi hade glömt denna helt. I alla fall, här kommer sju spelare som får slåss om tre platser. Redaktionen tar sig ytterligare friheter och väljer ett wild card på den sista bänkplatsen.

Nästa vecka gör vi Swedish Hoops QPR Dream Team komplett genom att välja vilken manager som skall få coacha detta drömlag!

Tony Currie
Currie började som lärling hos QPR men fick inget kontrakt och snappades därför först upp av Watford. Han gick därefter till Sheffield U där ha gjorde stor succé och även fick spela i landslaget. Då ”the Blades” åkte ur ettan så bytte Currie klubb till Leeds där han spelade i tre år. Han längtade senare tillbaks till London och gick till QPR som 29-åring. Hans passningar och luriga tricks uppskattades av publiken på Loftus Road och en av hans karriärs höjdpunkter enligt han själv var när han äntligen fick delta i en stor Wembleyfinal 1982. Tyvärr blev det förlust och sedan hamnade Tony Currie i en skadekarusell som gjorde att han endast kunde spela en match den kommande säsongen. Han varvade så småningom ner i lägre divisioner och jobbade sedan inom Sheffield U där han ses som en lika stor, kanske t o m större legend än i QPR. Har sin namne på denna sites forum och denne kan säkerligen berätta mer om denna store spelare.

Kevin Gallen
Faktiskt den ende spelare ur den nuvarande truppen som nominerats till omröstningen om Swedish Hoops Dream Team. Kevin with the Magic Hat är en stor favorit på Loftus Road då han nu varit i klubben sedan 1994 (förutom under några kortare sejourer i Barnsley och Huddersfield). Gallen var en mycket lovande spelare som ung och spelade bl a ihop med Robbie Fowler. Han gick direkt från QPR:s ungdomslag upp till A-laget utan att passera reservlagsspel och där har han nu en säker plats i anfallet. Kevin Gallen är född i Hammersmith och är en äkta QPR-supporter, dessutom en mycket populär sådan som i år belönades med "Player of the Year"-award.

Ian Gillard
Debuterade under säsongen 1968/69 och gjorde 479 matcher i liga och cup innan han sommaren -82 gick till Aldershot. Från andra halvan av 70-talet och fram till dess att han lämnade klubben var han ohotad som vänsterback.


Terry Fenwick
Spelade ytterback i Crystal Palace då han i december 1980 värvades till QPR av Terry Venables. Spelade mest mittback i Rangers och gjorde 20 landskamper för England och var med i VM 1986. En av de viktigaste spelarna för QPR då laget 82/83 vann dåvarande division 2. Såldes till Tottenham i slutet av 1987.

Paul Parker
Såväl högerback och mittback. När Parker kom till Rangers så innebar detta att manager Jim Smith kunde låta Terry Fenwick agera libero medan Parker spelade ett utpräglat markeringsspel. När Fenwick gick till Tottenham så tog Parker över liberorollen mellan McDonald och Danny Maddix. Hans bästa säsong var -89-90 då han ledde Rangers till en bra ligaplacering, kvartsfinal i FA-cupen och själv tog plats i landslaget och deltog i VM i Italien där England gick till semifinal.

Dave Thomas
Fem år i klubben inkluderat 181 matcher är en tung merit för en mycket omtyckt spelare på Loftus Road. Thomas var en jätte på vänsterkanten i det lag som 75-76 var snubblande nära att erövra ligaguldet. Thomas kunde spela både på topp och på mittfältet, kom till klubben från Burnley och gick vidare till Everton 1977.

Glenn Roeder
Roeder köptes från Orient 1978 för 250.000 pund och skulle tillföra mycket till det QPR som under denna tid började marschen mot den högsta divisionen. Roeder fick även vara med om FA-cupfinalen innan han flyttade till Newcastle 1984. En stor spelare som blivit ännu större som manager, i år i West Ham.

Fredrik Montgomery2003-05-11 21:42:00

Fler artiklar om QPR