Lagbanner

Goin to Cardiff?

Allt du behöver veta om finalen!!

Det är så man måste nypa sig i armen för att tro att det är sant men faktiskt, QPR är bara en match från att ta steget tillbaka till div. 1! Biljetterna till den avgörande kvalfinalen mot Cardiff – i Cardiff släpptes idag fredag och det blev direkt kaos vid Loftus Roads biljettluckor. Rangers har fått 30.800 biljetter till matchen på Millenium Stadium, arenan tar totalt 72.500 enligt dess officiella hemsida. Cardiff har fått en tilldelning på 33.800 biljetter, anledningen till att deras kvot är något större är att arenan inte är helt symmetriskt och det är därför omöjligt att ge båda lagen exakt lika många platser om säkerheten skall kunna bibehållas. Spelar roll, vi kommer ändå att låta mest…!! Arenan har ett överdragbart tak och p g a regn i Cardiff så kan lördagens FA-cupfinal bli den första någonsin som spelas ”inomhus”. En annan bra site om Millenium Stadium finns här! Den första bilden på den sistnämnda sidan visar North Stand, där Rangersfansen kommer att hålla till!

Cardiff har lottats som hemmalag och Rangers kommer därför, som tidigare nämnts på denna sida, att spela i en nydesignad vit dräkt. Det är ännu oklart om denna kommer att finnas till försäljning innan match, detta beror delvis på tillverkaren Le Coq Sportifs möjligheter att få fram tröjor med kort varsel. Om så blir fallet så lär tröjan finnas i en mycket liten upplaga.

När det gäller biljetter till matchen så släpptes dessa till försäljning för säsongskortsinnehavare idag. Medlemmar kan börja köpa på söndag och först på måndag släpps dessa till övriga. Priserna ligger på mellan 22 och 42 £. Om du inte personligen kan köpa biljetterna i London så måste detta göras via Ticketmaster och då lämpligast via Internet (se länken, endast denna länk kan användas, det går inte att gå via Ticketmasters förstasida). Notera att ingen försäljning sker på lördagen den 24/5 eller vid arenan!

När det gäller ressätt till Cardiff så går det att ta sig dit med tåg eller buss. Tågen har redan hunnit att bli fulla men tågbolaget First Great Western undersöker möjligheten att sätta in extratåg. Krävs dock att man har matchbiljett för att få åka med. Bussar kan bokas via QPR:s boxoffice i samband med biljettköp. Sen går det såklart att hyra bil.

Petter, Patrik och undertecknad kommer att se finalen från sektion M32 varifrån den svenska flaggan kommer att vaja. Vi tar oss till Cardiff med bil på söndagen men tyvärr finns det inga platser kvar i denna. Vi kommer att vara i London på lördagskvällen och det vore kul att träffa andra svenska QPR-fans som gör detsamma. Info om var vi är på kvällen samt under söndagen kommer upp på siten/forumet senare i veckan!

För de Rangersfans som inte har möjligheten att åka till finalen så kommer matchen förhoppningsvis att visas på O’Learys runt om i Sverige (Sky sänder). I Göteborg har man redan givit sitt OK på detta, när det gäller Stockholm så blir det troligtvis O’Learys på Götgatan som gäller. Gå in på O’Learys hemsida för att hitta kontaktuppgifter till ”din” restaurang så att du kan ringa och tjata…

Så nu är det bara att börja ladda för en historisk match! QPR har inte varit i en match av finalkaraktär sedan ligacupfinalen –86 och man har bara vunnit en sådan match en gång – ligacupfinalen 1967! Då bar man vita tröjor, ett gott tecken kanske…..?

Fredrik Montgomery2003-05-16 20:04:00

Fler artiklar om QPR